AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanlığı tarafından aşure ikramı yapıldı.

AK Parti Battalgazi Kadın Kolları tarafından düzenlenen aşure ikramına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ile partililer katıldılar.

AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Şule Özkan, aşure gününü birlik ve beraberlik içinde değerlendirmek istediklerini belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ise, “Bu günler dünya üzerinde Müslümanların aşırı sıkıtı çektiği bu günlerde İnşallah bizimde, ümmetinde, İslam aleminin de kurtuluşuna vesile olur” dedi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de, “Gerçektende aşure Muharrem ayının vazgeçilmez unsurlarından birisi ve özelliklerinden birisi. Muharrem ayı İslam tarihinde çok önemli olayların geliştiği bir aydır. Aşure bir çok gıda maddesinin bir araya getirilerek tat verdiği bir çorba. Aynı zamanda ülkemizde çeşitli renkleri barındıran bir ülke. Bizler AK Parti olarak hep birleşmeden yana, ülkenin çimentosu olmadan yana siyaset güttük. Gerçektende Türkiye’nin her bölgesinde siyaset yapan, her bölgesinde var olan, her bölgesinde kardeşliği ve hizmeti öne çıkartan bir partiyiz. Bu Muharremin, bu aşurenin farklı bir yönü var. Biliyorsunuz, ülkemiz 6-7 Ekim’de talihsiz olaylarını yaşadı. Birileri ölmek, yakmak, yıkmak için fırsat kollarken, birileri de bizim gibi siyaset sevdalıları, AK Parti sevdalıları da yapmak için, birleştirmek için, inşa etmek için, eser bırakmak için çaba gösterdi” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise şunları söyledi:

“Muharrem ayı öncelikle kardeşlik, barış, sevgi ve hoşgörü ayıdır. Muharrem ayının hoşgörüsü ile beraber aşurenin bereketi ve bolluğu her kesin ve bütün unsurların içerisine girerek çok güzel bir tat oluşturduğu gibi Türkiye’de bütün unsurları ile çok güzel bir ülke olmakla mükellef. Muharremin ayının bu bereketi ile birlikte maalesef haram ayı diye bildiğimiz Muharrem ayında Ortadoğu’da yaşanan katliam ve zulümleri, Kerbelalara döndürülmek istenilen zulümleri lanetliyoruz, kınıyoruz. Müslümanların ilk Kıblesi Mescid-i Aksa’ya İsrail askerleri postalarlı ile girerek yakıp, yıktılar. Lanetliyoruz. Orası bizim kutsalımız ve orası bizim ilk kıblemiz. Mescid-i Aksa’ya gittiğim 2011 yılındaki oradaki ziyaretimi ve oradaki manevi ruhu çok iyi hatırlıyorum. Filistin’deki zulümleri, anne ölümlerini, bebek ölümlerini görmezden gelen bütün dünya liderlerine ve BM’ye sesleniyorum; dünyanın buradaki zulme bariyer oluşturması gerekiyor. Ortadoğu’da özellikle Müslümanlar arasında çıkartılan fitnenin, mezhep ayrımcılığının ve yeni yaşatılmak istenilen Kerbelalardan dolayı duyduğum üzüntüyü dile getirmek istiyorum. Tüm İslam coğrafyasını bir olması, beraber olması ve yol arkadaşı olması gerekir.”

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara aşure ikramı yapıldı.