AK Parti Malatya’nın Doğanşehir İlçesinde 5. olağan kongresi yapıldı. Tek aday Murat Kavuncuoğlu tekrar başkan seçildi.

Doğanşehir Belediye Düğün salonunda yapılan kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Milletvekili Mustafa Şahin, İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt, Battalgazi ve bazı ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalılk, ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek AK Partinin birlik beraberliğinin öncüsü olduğunu bildirdi. Çalık, “Doğanşehir’de büyük projeler yapacağız. Doğanşehir’e çok büyük hizmetler getirdik ve getirmeye devam edeceğiz” dedi ve iktidarları döneminde yapılan hizmetleri anlattı.

AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin ise, paralel yapıya dikkat çekerek, ülke üzerinde oyunlar oynandığını söyledi. Şahin, “Yeni Türkiye için hamle yapacağız. Halkın egemenliğini daha da ön planda tutacağız” dedi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, kongrenin hayırlı olması dileklerini ilettikten sonra, İnşallah yeni Türkiye’nin temellerini şimdi atacağız. Milletvekili seçimlerinde büyük bir çoğunlukla seçimi alacağız. Ve özlenen başkaların egemenliği altında değil milletin egemenliği altında olan bir hükümet kuracağız” ifadelerini kullandı. Tüfenkçi, AK Parti iktidarları olarak yaptıkları hizmetleri dile getirdi.

Kongrede, önceki başkan Kavuncuoğlu tek aday oldu ve Murat Kavuncuoğlu’nun listesi oy birliğiyle tekrar seçildi.