AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, demiryolu yük indirim merkezi lojistik köy kurulması konusundaki girişimlerin sürdüğünü bildirdi.

Beraberinde, AK Parti il Başkan Yardımcısı Nuh Boyraz, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Seçilmiş, Belediye Meclis üyeleri Hasan Demez ve Cumhur Şahaplıoğlu ile partililerle birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’na (MTSO) giden Milletvekili Öz’ün ziyaretinde, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MTSO Meclis Başkanı Sami Payza ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı Akif Baştürk de bulundu.

Burada konuşan AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, atıl şekilde bekleyen Vagon Onarım Fabrikası’nın yabancı demir yolu yatırımcılarının istifadesine sunulması noktasında gerek bakan ve gerekse genel müdür nezdinde çalışmaların sürdüğünü, Yazlak istasyonu mevkiinde 180 dönüm alanın TCDD’ye verilmesi ve burasının demiryolu yük indirim merkezi lojistik köy kurulması konusundaki girişimleriyle ilgili bilgi aktardı. Öz, ”Vagon Onarım Fabrikası’nın lojistik köye uygun olmadığı ifade edilince, TCDD’ye yer tahsisi konusunda hazine arazisinin tahsisi için çalışmalar sürüyor” dedi.

Öz, "1.Organizenin devamındaki 12 milyon metrekare alana sahip 3. Organize sanayi bölgesinde 1 milyon 800 bin metrekare alanın tahsis yapılmasına rağmen, 10 milyon metrekare alanda kamulaştırma ile ilgili kim yapacaksa, üzerinde ağırlıklı durulmalı. Bizim üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız bu iş nerede tıkandı ise, bizlere deklare edecek ve bu konunun hızlandırılması gerekiyor” dedi.

Milletvekili Öz, kayısı konusunda da kayısı tanıtım grubunun kurulduğunu hatırlatarak, “Kayısı’nın, Hindistan, Çin ve Endonezya gibi ülkelere de ihraç edilmesi için çalışmalar yapılması, yeni ürünlerle yeni pazarlar bulunması lazım. O zaman Malatya’dan yıllık ihracat 1 milyar dolarlara çıkarılması lazım” ifadelerini kullandı.

Öz, lisanslı depoculuk konusunda da belli bir aşamaya gelindiğini ancak bu konuda da daha hızlı adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise,”2013’de, 30 Kasım’a kadar 363 milyon dolar ihracat gerçekleşmiş. Bu rakam bu yılın aynı döneminde 371 milyon dolar’a yükseldi. Yıl sonu itibariyle de 415 milyon dolar civarına yükselmesi bekleniyor. Ancak bu yeterli mi, elbette değil. İhracat rakamlarını daha yükseklere çıkarmamız lazım. Bu yıl kapanan şirket sayısı yaklaşık 300, açılan şirket sayısı ise 573’dür. Bu da önemli bir rakamdır” dedi.