Malatya’nın Arapgir İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programla Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişinin 1375. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.

Arapgir Belediyesi Düğün Salonu’nda, İlçe Kaymakamı Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın ile bay ve bayan çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen programda, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (SAV)’in torunu olan Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişi 1375. yılında hüzünle anıldı.

İlçe Müftülüğü İmam Hatibi Mustafa Aknar’ın sunuculuğunu yaptığı program saygı duruşu, İstiklal marşı ve İmam Hatip Murat Dinçer’in Kur’an-ı Kerim tilaveti okumasıyla başladı. Daha sonra İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın, ilk olarak Muharrem ayının önemine dikkat çekerek, bu ayda bir çok peygamberin mucize gösterdiğini ve bu mucizelerin aşure günü olarak bilinen Muharremin 10. gününde meydana geldiğini anlattı. 10. Muharrem günü meydana gelen en acı olayın ise Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesi olduğunu belirten Akın, “Halife Muaviye’nin oğlu Yezid’in, babasından sonra halife yapılmasına tepki gösteren Hz. Hüseyin’in Hicri 60 yılında umresini yerine getirdikten sonra Mekke’den yola çıkıp, ailesi ve beraberindekilerle birlikte 2 Muharrem hicri 61 yılında Kerbelaya ulaşmasından sonra, Yezid taraftarları tarafından kendisine sıkıntı ve baskı uygulanmaya başlandı. İlk önce Hz. Hüseyin’in, Fırat nehrine ulaşması engellenerek susuz bırakıldı. 9 Muharrem’de Hz. Hüseyin’e saldırmak için emir alan Yezid tarafları, 10. muharrem günü at üzerindeki Hz. Hüseyin’i atından düşürüp, başı ile bedenini birbirinden ayırarak şehit ettiler. Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin, Annesi Hz. Fatıma’nın yanına defnedildi” ifadelerini kullandı.

Tüm Müslümanlar tarafından elim bir hadise olarak karşılanan bu hadise, 1375. yıl dönümünde Arapgir’de düzenlenen programla anılırken, programa İmam Hatip Yusuf Türk’ün söylediği ilahiler ile son verildi.

Daha sonra programa katılan herkese müftülük yetkilileri tarafından aşure ikramında bulunuldu.