Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76.yılında Malatya’nın Darende İlçesi’nde törenlerle anıldı.

Darende’de Hükümet Konağı önündeki törende Kaymakam Bünyamin Kuş, Belediye Başkanı Dr.Süleyman Eser, Garnizon Komutan Üstteğmen Rauf Özgenç ve Cumhuriyet Savcısı Fatih Yol tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı yanında meşale yakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal İstiklal Marşı’nın ardından tören sona erdi. Törene, ilçedeki yöneticiler ve siyasi parti başkanları ile sivil toplum örgüt yöneticilerinin yanı sıra öğrenciler de katıldı.

Anma töreni Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonunda devam etti. Burada Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı sunum ve ardından Atatürk ile ilgili günün anlamı ve önemi hakkındaki konuşmalar yapıldı. Slayt ile öğrenciler tarafından, Atatürk’ün hayatı, Atatürk’ten son mektup, Atatürk’e göre Atatürk, Mustafa Kemal’e giden yol, gençliğe hitabı ve gençliğin Ata’ya cevabı, Atatürk Oratoryosu ve sevdiği şarkıları seslendirildi.