Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) üst kurulu oluşturularak, ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu’nda Genel Sekreter Arif Emecen başkanlığında yapılan AYKOME Üst Kurul Toplantısı’na, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Mert ile ilçe belediyeleri, ilgili kamu kuruluşları ve sahada kamu hizmeti veren özel şirket temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Malatya’nın her metrekaresine sağlıklı ve planlı hizmet etmek için gayret ettiklerini söyledi. Malatya genelinde hizmet bütünlüğünü sağlamak amacıyla AYKOME bünyesinde bir bilgi merkezi oluşturduklarını ifade eden Emecen, “Bütün kamu kurum, kuruluşlar ile sahada çalışan özel sektör dahil olmak üzere herkes yapacakları çalışmaları bu bilgi merkezi üzerinden paylaşacaklar. Bir yerde yapılacak çalışmaya, diğer bir kurum ve kuruluşun da ihtiyacı varsa onun da bu çalışmadan faydalanması hedeflenmektedir. Bu zaman diliminin dışında yapılacak hiçbir işe, kazıya izin vermeyeceğiz. Bu bağlamda bütün kurum, kuruluş ve kamu hizmeti veren özel sektörümüz bu bilgi merkezinden faydalanacak. Bir sonraki yılın yatırım programını AYKOME’ye bildirecek, AYKOME de aynı bölgedeki yatırımları organize ederek, tek seferde bitmesini sağlayacak. Yatırımlarını ve çalışmalarını buna göre planlayacak. Çünkü şehirlerde kurallar geçerlidir” dedi.

5 gündem maddesiyle toplanan AYKOME Üst Kurulu’nda AYKOME çalışma yönetmeliği, zemin tahrip birim fiyatları, kazı yasakları tarihlerinin belirlenmesi, alt yapı sayısal verilerinin görüşülmesi ve 2015 yılı yatırım programları görüşüldü. Toplantıda Çalışma Yönetmeliği çerçevesinde bir dizi kararlar alındı. Alınan karar gereği, Malatya genelinde yapılacak olan her türlü kazıda AYKOME’den izin alınacak. Zemini tahrip edenler, m2 başına belirlenen ücreti ödeyecek. 15 Aralık-15 Mart tarihleri arasında kazı yapılamayacak. Yatırımcı kuruluşlar yatırım programlarını AYKOME’ye ileterek, programlar birleştirilecek. Altyapı yatırımcı kuruluşlarının sayısal verileri AYKOME bünyesinde toplanacak.

AYKOME, 30 Ekim Perşembe günü tekrar toplanarak, görüşülen konular üzerinde fikir alışverişinde bulunacak.