Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yeşil Kuşak Projesi ile ilgili basınımızın duyarlılığı çok önemlidir. Netice itibari ile gerek Yeşil Kuşak ile ilgili, gerek devlet hastanesinin tekrar aynı yerine yapılması noktasındaki sayın Başbakanımızın verdiği talimat neticesinde, bugün Yeşil Kuşakla ilgili alt yapı çalışmaları devam etmektedir. 200 dönümlük bir şehir parkının Malatya’nın akciğeri olma noktasında ki bu girişimimiz, eğer kamuoyunda bu kadar hüsnü kabul görmüşse bunun en temel unsuru basınımızın duyarlılığıdır. Ben bu vesile ile basınımıza tekrardan teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Gürkan, geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara’da Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile yaptığı görüşme hakkında da şu bilgileri verdi:

“Gündüz nüfusunun 500 bin olan bir ilçenin devlet hastanesi yoktu. Bir baştan diğer bir başa 48 kilometre olan bir alan içerisinde devlet hastanesinin olmaması hakikaten Malatya ve Battalgazi açısından önemli bir eksiklikti. Bu sıkıntılarımızı gerek milletvekillerimize, gerekse ilgili bakanlığımızın yetkililerine ve sayın Başbakanımıza kadar ilettik. Sayın Başbakanımızın da yine Malatya ziyaretinde Sağlık Bakanımıza buranında devlet hastanesi yeri olması noktasında gerekli talimatı vermiştir. Geçtiğimiz hafta içerisinde özel bir randevu alarak Sağlık Bakanımızı ziyaret ettik. Sağlık Bakanımızın 42 dönüm olan bu yerin tümünün devlet hastanesi olarak tahsis edilmesi, bir kısmının devlet hastanesi yapılması ve bir diğer kısmının da yeşil alan olarak değerlendirilmesi noktasında TOKİ’ye bir alt yazı yazalım diye yetkililere gerekli talimatları verdi. Ben umuyor ve inanıyorum ki inşallah devlet hastanemizin bulunduğu o 42 dönümlük alanda bir kısmı devlet hastanesi olarak, diğer bir kısmının da yeşil alan olarak Malatya’mıza hizmet vermeye devam edecektir.”

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit ise, “Battalgazi ilçesi Yeşilyurt ile birlikte Malatya’nın en büyük ilçesinden biridir. Battalgazi ilçesi nüfus ve hizmet alanı bakımından da en büyük ilçedir. Selahattin Gürkan’ın Malatya’yı heyecanlandıran Yeşil Kuşak Projesi var. Bildiğiniz gibi İnönü Stadı’nı kapsayan, geniş bir alanı kapsayan park projesi var. Bu park projesinin hayata geçmesi için sayın başkan yoğun bir çaba sarf ediyor. Sayın başbakan Malatya’ya geldiğinde de konu başbakana ifade edildi. Sayın başbakan da her konuda yardımcı olacağını da ifade etti. Bu park hakikaten Malatya açısından çok önemlidir. Biz bu konuda sayın başkanın yanındayız” dedi.