Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkanı Uğur Polat, Akşemseddin İşitme Engelliler İlköğretim Okulunu ziyaret ederek, okul hakkında bilgi aldı ve öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilere özel bir ilgi gösteren Polat, burada yaptığı açıklamada, “Özel eğitime muhtaç olan öğrencilere hizmet etmek bizim en şerefli görevimiz ve boynumuzun borcudur. Bu çocuklar yüce rabbimizin bizlere emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak en önemli görevlerimizdendir” dedi.

Polat, normal eğitim bir sevap ise bu çocukların eğitiminin sevabının yüce Rab nezdinde kat kat fazla olacağını belirterek, burada görev yapan öğretmenlere özellikle teşekkür etti. Bu okulda yapılacak bütün çalışmaları destekleyeceklerini söyleyen Polat, başta okul müdürü Mustafa Adıgüzel olmak üzere bütün çalışanları ve büyük özveriyle çalışan öğretmenleri tebrik etti.

Okul Müdürü Mustafa Adıgüzel ise, Belediye Başkanı’nın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Adıgüzel, özel eğitim alanının adeta iğne ile kuyu kazmak gibi olduğunu söyleyerek, bu alandaki eğitim çalışmalarının büyük bir sabır ve sürekliliği ile başarıya ulaşabileceğini ifade etti. Adıgüzel, bu okulların başarılı ve daha etkili olabilmeleri için paydaş kurumlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından da desteklenmesi gerektiğini belirtti.