Malatya Valisi Süleyman Kamçı, engelliler futbol maçında başlama vuruşunu yapıp, karşılaşmayı izledi.

Malatya Merkez ilçe Yeşilyurt Görme Engelliler Spor Kulübü ile İzmir Çağdaş Görme Engelliler Spor Kulübü arasında yapılan maçı izlemek üzere Yeşiltepe standına gelen Vali Süleyman Kamçı’yı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı karşıladı.

Vali Kamçı’nın izlediği ve başlama vuruşunu yaptığı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Turkcell’ in desteğiyle Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi’nde Malatya Yeşilyurt Görme Engelliler Spor Kulübü, son hafta karşılaşmasında İzmir Çağdaş Görme Engelliler Spor Kulübü’nü konuk etti.

Vali Kamçı maç öncesi sahaya inip her iki takımın yöneticileri, futbolcuları ve hakemlerle tanışarak her iki takımada başarılar diledi ve maçın kuralları ve lig hakkında bilgi aldıktan sonra başlama vuruşunu gerçekleştirdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Müdürü Fındıklı ve Takım yöneticileri ile bir süre maçı izleyen Vali Kamçı’ ya Malatya Yeşilyurt Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Şerif Büyüktaş teşekkür ederek kendilerini aralarında görmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Mülki İdare Amirlerini ve Yöneticileri yanlarından görmekten çok memnun olduklarını, bununda kendilerine büyük bir moral verdiğini dile getirdi.

Vali Kamçı’nın bir süre izlediği ve programı nedeni ile ayrılmak zorunda kaldığı maçta Milli Futbolcu Kahraman Kurbetoğlu’ nun sakatlanarak oyundan ayrılması sonucu konuk takım oyuncusu Hasan’nın attığı 2 golle Malatya Yeşilyurt Görme Engelliler Spor Kulübü yenilmiş oldu. Karşılaşma sonucu İzmir Çağdaş Görme Engelliler Spor Kulübü Malatya Yeşilyurt Görme Engelliler Spor Kulübü ile birlikte Ligde kalmaya hak kazandı.