Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kadın Kültür ve Spor Merkezi tarafından bin 500 kişilik “Aşure Günü Buluşması” programı düzenlendi.

Zaviye Mahallesi’nde bulunan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcıları Ertan Mumcu, Zeki Sarılar, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin, muhtarlar, AK Parti yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile şube müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, aşurenin önemine vurgu yaparak, “Kültürümüzde aşure önemli bir yer tutuyor. Birliğimiz-beraberliğimiz için çok önemli bir gelenek ve bu geleneği sürdürmemiz gerekiyor” dedi.

Daha sonra AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Üner Özer’in yaptığı duanın ardından aşure dağıtımı yapıldı.