Memur-Sen’e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası (Bem-Bir-Sen) Malatya Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda şube başkanlığına yeniden Hanifi Acar seçildi.

Battalgazi Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen Bem-Bir-Sen Malatya Şubesi Genel Kurulu’na AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Levent Uslu ve Medeni Sevinç, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sayın, Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer ile birlikte davetliler ve genel kurul delegeleri katıldı.

Genel Kurulda divan başkanlığını Bem-Bir-sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu yaparken açılış konuşmasını yapan Bem-Bir-sen Şube Başkanı Hanifi Acar, “Malatya’mızda marka bir sendika haline gelen Bem-Bir-Sen üye potansiyelinin yüzde 89’unu kaydederek büyük bir başarı elde etmiştir. 2002 yılında 32 üye ile başladığımız hak mücadelesinde bugün 976 üyesi ile 14 işyerinin 11’inde yetkiliyiz ve 107unda Sosyal Denge tazminatı sözleşmesi imzalanmıştır” dedi.

Son olaylara tepki gösteren Acar, “Bugünlerde Kobani’deki kardeşlerimizin büyük acısını ırkçılık saikıyla bahane ederek masum insanları katledenler ile İŞID denilen terör örgütünü Kobani üzerine gönderenlerin ayrı şer odakların maşası olduğu unutulmamalıdır. Bunların babaları, akıl hocaları hepsi aynıdır” ifadelerini kaydetti.

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, “Biz yerel çalışanların hak ve menfaatlerini korama da hükümetimiz ile çalışanlar adına güzel diyaloglarla, diyalog kurarak bir ilki başardık ve Belediyelerde sosyal denge tazminatını yasallaştırarak yerel çalışanlara hediye ettik. Bunda katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Son Kobani olaylarına tepki gösteren Sevinç, “Yaşanan olaylar itibariyle burada Malatya’da bilmiyorum, ben dendim Vanlıyım. Van’da 3 gün dışarıya çıkamadık. Bizi savunanlar, güya hak ve hukukumuzu savunanlar, güya bizim kimlik değerlerimizi savunanlar memleketimizi yakıp talan ettiler.Aslen Erçiş’liyim. Erçiş’in yüzde 90’ını yerle bir ettiler. Depremden çok daha kötü bir hal aldı. Soruyorum; bumu insan hakları, bumu Kobani’ye sahip çıkmak, bumudur bu millete sahip çıkmak? Biz bunların sahip çıkmasını istemiyoruz. Biz milletimizle barışık ve bir arada yaşamak istiyoruz. Türkiyeliyiz ve hepimiz hamd olsun Ümmet-i Muhammed’iz” ifadelerini aktardı.

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcı Levent Uslu ise 1996 yılında Malatya’da vatani görevini yaptığını belirterek, o günden bugüne Malatya’yı çok gelişmiş, çok değişmiş ve güzelleşmiş olarak gördüğünü belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın’da, “Üstad Necip Fazıl’ın ifadesi ile eksilmez yeni, solmaz renk, pörsümez tazenin yeniden inşası için muhakkak ki sendikalaşma hareketlerimiz çok daha suretli bir şekilde gerçekleşmelidir. Demokrasinin bütün kurum ve kuralları ile birlikte kök salması sonucunda İnşallah bundan sonra Türkiye’nin yönetimine ne postallılar ve nede başka gruplar müdahale edemeyecektir. Yani kendilerine uymayan bir gelişme söz konusu olduğunda Türkiye’nin demokratik yönetimine müdahale edip, kendi mefhum emellerini gerçekleştirmek için çalışamayacaklar. Bununda yolu sivil toplum kuruluşlarımızın ve sendikalarımızın güçlenmesidir, kuvvetlenmesidir” dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım ise şunları söyledi, “MEMUR-SEN Malatya’da 13 bini aşkın üyesi ile ülkemizde 800 bine yaklaşan dev potansiyel üyesi ile marka bir sendikadır. Yetkili sendikadır, etkili sendikadır., hatta ülkemizde sendikacılığı her alanda temsil eden tek sendikadır” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’da “Bu birlikteliklerimiz çok önemli. Eer biz örgütlü toplum olursak bize ne tak işler, ne top işler, nede tüfek işler. Aslında 2000’lı yıllardan sonra Türkiye artık kendi içi ile değil, dünya ile uğrayan bir ülke oldu. 28 Şubat ile birlikte ülkemiz çok yoğun bir iç kargaşa, kendi içinde bir dalaşma yaşadı. Devlet millete düşman haline geldi, devlet milletin değerleri ile kavga eden, milletin değerlerini ayaklar altına alan bir yapı haline dönüştü. Ama Rabbime çok şükürler olsun, bu millet her zaman hesap sormayı bildi ve bu dönemde de bu hesabını sordu. Artık bu millet kendi değerleri ile kavga eden, kendisi ile kavga eden bir topluluk değil, kendisi ile barışık, kendi içinde barışı temin etmiş ve artık dışarıya bakan bir topluluk haline geldi. Rabbime ne kadar şükür etsek azdır” diye konuştu.

Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, “Geldiğimiz an itibariyle maalesef İslam coğrafyası epey bir zamandır vakitsiz ölümlerin diyarına dönüştü. Acının, tesellinin, ağıdın diyarına dönüştü. Gerçek her gün .ir şiddet olayı ile uyanır hale geldik. Yeniden başımızı ellerimizin arasına alıp, yeniden düşünmemiz gerekiyor. Bu coğrafya yeniden nasıl bir selam yurduna dönüştürülebilir, nasıl bir barış adasına dönüştürülebilir, nasıl bir esenlik vadisine dönüştürülebilir, bunlar üzerinde epey bir kafa yormamız gerekiyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi.

Genel kurulda Hanifi Acar yeniden şube başkanlığına seçildi.