Malatya’da düzenlenen biyoçeşitlilik ve biyokaçakçılık çalıştayı, değerlendirme toplantısının ardından sona erdi.

Altın Kayısı Ramada Plaza Otel’de, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen biyoçeşitlilik ve biyokaçakçılık çalıştayı 2 gün sürdü.

Çalıştayın son gününde değerlendirme toplantısı yapıldı. Değerlendirme toplantısında, çalıştay boyunca ortaya konulan fikirler ve öneriler görüşüldü.

Çalıştay hakkında değerlendirmede bulunan Malatya İnönü Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birol Mutlu, "Bölgemiz için önemli bir çalıştay oldu" dedi.

Mutlu, çalıştaya hem yerel paydaşların hem de üniversitelerden öğretim üyelerinin katıldığını ifade ederek, "Özellikle Malatya ve 15. bölgedeki bitki ve hayvan çeşitliliğinin, yörede çalışan araştırıcılara ve diğer ilgili kişilere duyurulması açısından çalıştayın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu çeşitliliğin oldukça önemli olmasının nedenlerinden biride ülkemizin bulunduğu coğrafik pozisyondur. Bu pozisyon nedeniyle Avrupa ve Asya’daki bitki ve hayvan çeşitliliğinin büyük bir kısmını ülkemiz içermektedir" diye konuştu.

Çalıştaya katılan Ekoloji Yüksek Lisans Öğrencisi Carina Linder, TEMA Malatya Temsilciliği’nin sosyal medya sayfasından çalıştayın olduğunu öğrendiğini ve eğitimine katkı sağlayacağını düşündüğü için çalıştaya katıldığını belirtti.

Malatya’ya yeni taşındığını kaydeden Linder, "Malatya’nın ekolojisiyle ilgili bir bilgim yoktu. Buradaki çalıştayla birlikte bilgi sahibi oldum. Gayet ciddi ve güzel bir şekilde çalışıldığını gördüm" ifadelerini kullandı.