Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yazıhan Belediyesine bağlı Sadıklı, İriağaç, Epreme ve Çivril mahalleleri grup yolunda yapılan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Gerçekleştirilen geziye Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ile şube müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından gurup yollarının asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini belirten Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Büyükşehir Belediyemizin yol çalışmaları devam ediyor. 45 gün önce Büyükşehir Belediyesi’nin Yazıhan’da yapmış olduğu çalışmalarda Hamidiye, Buzluk, Erecek ve Kurşunlu yollarında 25 km asfaltlama çalışması yapılmış ve bitirilmişti. Şu anda da gurup yolunda 15 km’lık bir asfalt çalışması yapılmakta. Yapılan çalışmalardan ve bölgemize göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Hakikaten kaliteli ve standartlara uygun yol ve asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Bölgemiz ve ilçemiz adına Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve çalışanlara teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha güzel hizmetler geleceğine inanıyorum” dedi.

Yapılan hizmetlerin çok önemli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçe ve kırsal mahallelerde en önemli eksikliğin yol ve içmesuyu olduğunu belirterek, “İçme suyundaki sıkıntıların giderilmesi adına MASKİ bu bölgemizde de sondaj çalışmaları yapıyor. Yaşamış olduğumuz kuraklık nedeniyle sondaj çalışmalarımızı her bölgemizde başlattık. Kuraklığı tekrar yaşayabiliriz düşüncesiyle tedbirlerimizi alıyoruz” dedi.

Yazıhan bölgesinde birinci etap çalışmaları kapsamında yama, yol ıslahı, altyapı ve statik asfalt kaplama gibi çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Arkadaşlarımız ikinci etap çalışmaları kapsamında şu anda çalışmalarını sürdürmekteler. Mevsim şartlarının elverdiği ölçüde çalışmalarımıza devam edeceğiz. 15 km’lik önemli bir aks olan Sadıklı, Epreme, Çivril ve İriağaç grup yolundaki çalışmalarımız devam ediyor. Yapmış olduğumuz çalışmalar sonrasında yollarımızın standartlarının yükseltilerek kaliteli, kalıcı ve dayanıklı bir hale kavuşturuluyor. Mıcırlarımız artık yıkanarak asfaltta kullanılıyor, asfalt kalitesini, taş kalitesini yükseltiyoruz. Bu da yolun ömrünü uzatmış oluyor. Büyükşehir yapılanması çerçevesinde bu yıl içerisinde önemi mesafeler aldık. Alt yapı yapılanmasını da tamamladıktan sonra önümüzdeki yıllarda daha fazla ve daha hızlı yol yapma imkanına kavuşacağız” şeklinde konuştu.

Muhtar adına konuşan Sadıklı Mahalle Muhtarı Ahmet Dönmez, "Bölge muhtarları ve halkı adına yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bugün burada grup yolumuzun asfaltı yapılıyor. Hizmetler daha öncede yapılıyordu ama bu hizmetler şimdi daha güzel bir şekilde yapılmakta. Yapılan bu çalışmalardan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.