AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İşitme Engelliler Okulu’nun fiziki şartlarının düzenlenmesi ve yeni bir binanın yapılması konusunda gereken desteği vereceklerini söyledi.

Milletvekili Çalık ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, ve partili yöneticiler toplu halde Akşemsettin İşitme Engelliler İlkokulu ile Ortaokulu’nu ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Çalık, “Ben güzel çocuklarımızı görünce mutlu oluyorum, sizi çok seviyorum. Gözlerinizde parlayan ışık hiç sönmesin. Biz 12 yıldan beri özellikle sizin doğduğunuz andan itibaren engelleri kaldırmak için mücadele ediyoruz. Çok büyük engeller var, var olmaya devam ediyor. Akşemsettin İşitme Engelliler İlkokulu ile Ortaokuluna daha öncede geldim. Hem yemek salon ve hemde diğer fiziki şartlar çok daha vahimdi. Fiziki şartları düzenlemeye gayret ettik. Ama biliyorumki bu fiziki şartlar halen sizin için yeterli değil, yeni bir bina isteniyor. Şuanda 71 öğrenci var. Burada çevre illerden gelen evlatlarımız var. Bölgelerimizden gelen evlatlarımız burada yatılı olarak burada kalıyor. Buraya yeni bina yapılması ve fiziki şartlarının düzeltilmesi için yapmaya hazırız" dedi.

AK Parti İl Başkanı Tüfenkci, sosyal politikalarda dünyada örnek alınan ülke olduklarını ifade ederek, “Engellilerimizi hayatın her alanında görmek isteyen bir partiyiz. Bu anlamda parti olarak her tür politikayı zaman kaybetmeden hayata geçiriyoruz.Engellilerle ilgili 2010 yılında engellilere pozitif ayrıcalığı güvence altına aldık. 2013 yılında özürlü, çürük, sakat gibi ibareleri kaldırdık. 65 yaş üstündekilere bağlanan aylıkları yüzde 200 - 300 arttırdık. Engelli maaşlarını genişlettik. Devlet bütçesinden engelli vatandaşlarımıza ayrılan bütçeyi tam 83 kat arttırdık. İlk defa engellilerimiz için geçerli KPSS’yi gerçekleştirdik. Şu anda 34 bin 88 engelli memur olarak kadrolarda çalışıyor. Türkiye büyüdükçe ve ekonomisi güçlendikçe yapılan yatırımlar bir sosyal devlet anlayışı içinde artmaya devam edilecektir” ifadelerini kullandı.