Malatya merkez Cezmi Kartay Caddesi ‘ndeki eğlence yerlerinin biran önce taşınması istendi.

Akıncılar Derneği Malatya İl Başkanı Serkan Altıntop, yaptığı yazılı açıklamada, “Yıllardır Malatya için bir utanç halini alan Cezmi Kartay Caddesi, Malatya’nın kanayan yarası halindedir. Bu caddede yer alan meyhaneler, birahaneler, pavyonlar ve gazinolar bir an önce bu caddeden kaldırılmalı ve caddenin kanserine çözüm bulunmalıdır.

Malatya gibi muhafazakar bir şehre yakışmayan bu görüntü çarşının tam ortasında yer almakla birlikte, her gece silahlı çatışmalardan dolayı akşamları pek güvenilir bir hal almıyor. Malatya Emniyeti bu caddede yapılan silahlı çatışmaları ve ölen insan sayısını açıklarsa konunun ne denli önemli olduğunu herkes anlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Akıncılar Derneği Malatya İl Başkanlığı olarak bu caddede yer alan bu batakhanelerin buradan kaldırılması adına Malatya Eski Valisi Vasip Şahin Bey ile bir görüşme yaptıklarını hatırlatan Altuntop, “Kendileri bu caddenin bu denli sıkıntılı olduğunu bilmediğini ve çok şaşırdığını söylemişti. Siz gönlünüzü ferah tutun ben gerekeni yapacağım demişti ki yaklaşık 3 hafta sonra İstanbul Valisi olarak atanarak görev yeri değişti. Şimdi bizler Akıncılar olarak gençlerimizi kötü ortamlardan, bu caddeyi kurtarmalıyız.

Malatya’nın yeni Valisi Sayın Süleyman Kamçı Bey eğer Malatya’nın gerçekten sorunlarına kulak vermek, sorunları ortadan kaldırmak istiyorsa bu caddedeki mekanlar için bir hal çare bulmak zorundadır. Malatya’mızın en önemli ve ilk halledilmesi gereken sorunu bu caddenin halidir.

Sivil Toplum Kuruluşu olarak biz bu konunun peşinde olacağız. Gerekirse en üst makamlara kadar çıkıp her yerde bu batakhanelerin kurutulması en azından şehir içinden def edilmesini sağlayacağız.

Bu dava da ki haklı yada haksızlığımızın karar mercii ’’ Aziz Milletimizin Vicdanıdır" şeklinde açıklamasını tamamladı.