Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İddialarla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesini bekliyoruz” dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve parti yöneticileri ile Doğanşehir İlçesi’nden gelen vatandaşlarla ortak basın açıklaması yaptı.

Kiraz, “Son günlerde AKP’li üst düzey yöneticilerin çocukları, yakınları hiçbir sınava bile girmeden, KPSS’yi hiç görmeden, milyonlarca kişinin ter dökerek girdikleri sınavlardan geçmeden, çok önemli kadrolara geçtikleri konuşulmaktadır. Parti sözcümüz Sayın Haluk Koç’un belgeleriyle kamuoyuna açıkladığı gerçekler, Türkiye’de tuzun korktuğunun resmidir. 3 milyona yakın kişinin girdiği KPSS sonucunda atama hayalleri kuran gençlerin hayalleriyle oynamak vicdansızlıktır. Ayrıca kamu kurumlarına yapılan alımlardaki mülakatların tamamında nedense hep AKP tarafından hazırlanan listedekiler başarılı olmaktadır” iddiasında bulundu.

“TBMM’nin AKP’li Başkan Vekili Sadık Yakut’un oğlunun da, KPSS’yi kazanamamasına rağmen, önce Malatya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü görevine sınavsız olarak atanıp memur yapıldığı, kısa süre sonra da Ankara’da bir kuruma tayininin yapıldığı belgelenmiştir” iddiasında bulunan Enver Kiraz, "Buradan , Malatya’da AKP’ye oy veren ve çocukları işsiz gezen vatandaşlarımıza sesleniyorum. Sizin çocuklarınızın Sadık Yakut’un oğlundan neyi eksik?” diye sordu.

Doğanşehir’de yayın yapan bir internet haber sitesinde ses kaydıyla birlikte yapılan haber sosyal medyada ve çeşitli platformlarda gündem oluşturduğunu ileri süren Kiraz, daha sonra şunları söyledi:

“Ses kaydında MASKİ’de daire başkanı olduğu iddia edilen bir kişi, 20 gün Doğanşehir’de kanalizasyon işinde çalışan iki işçiyi iddiaya göre AKP İl-İlçe örgütü tarafından referansları olmadıkları için işten çıkartmıştır.

İlgili ses kaydında Daire Başkanının ‘Sizi kim işe aldı?, referansınız kim? Biz işçileri ilçe yönetimiyle paylaşarak alıyoruz. Bizim kurumun başındakiler siyasi kişiler. Şirket bizden habersiz işçi alamaz” ifadelerini kullandığı iddia edilmektedir.

Ses kaydında işçilerden birinin ‘bizim devam eden işçilerden neyimiz eksik?’ sorusuna “Gidip AKP teşkilatına sorun’ denilmesi düşündürücüdür.

Şayet bu ses kaydı ve haber gerçek değilse MASKİ tarafından bugüne kadar neden açıklama yapılmamıştır?

Eğer bu ses kaydı ve kaçak suyla ilgili iddialar gerçekse buradan Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyoruz; konuyla ilgili derhal gereğini yapın, bu ilde yaşayan herkesin belediyesi olan Malatya Büyükşehir Belediyesini ve ona bağlı kurumları ayrımcı fikirlerinize alet etmeyin.

Malatya’da meydana gelecek her haksızlık, hukuksuzluk ve adam kayırmacılığın karşısında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyor, bu konuların yakından takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

İddialarla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesini bekliyoruz” dedi.