Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Kadın Kolları’nın düzenlediği 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme hakkının verilmesi günü kutlama programı ilgi gördü.

Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltı etkinliğine katılan partinin genel başkan yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 10’ncu Yıl Marşı ile karşılandı.

Programda konuşan Ağbaba,”Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Hepinizin canının sıkıldığını biliyorum. Haksızlıkları ve alınan kararları yaşadıkça gördükçe bir çoğunuz inanamıyorsunuz. İşte Milli eğitim Şurasında alınan kararları gördünüz. Arapça harfleri getirmek istiyorlar” iddiasında bulundu.

“Demokrasi ve Cumhuriyete daha fazla sahip çıkma zamanıdır” diyen Ağbaba, “Atatürk’ün 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme hakkının verilmesinin yıldönümü nedeniyle Türkiye’de yaşadığınıza sevinin kadınlar olarak. Demokratik, laik ve cumhuriyetle yönetildiğimiz için sevinin. Bunlar Türkiye’nin kazanımıdır. Laiklik herkes için gereklidir. Bakın etrafımızdaki ülkelere. Ateş çemberi içinde. Kadınlar köle gibi satılıyor ve mağdur ediliyor” ifadelerini kullandı.

CHP il Başkanı Enver Kiraz ise, kadın hakları konusunda gidilecek çok yol olduğuna dikkat çekerek, “Mücadelede hepimize büyük görevler düşmektedir. Kadınlara söz hakkı yokken, Atatürk sayesinde, 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme hakkının verilmesi ile kadınlara değer verilmiştir” şeklinde konuştu.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer de, "5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme hakkının verilmesi nedeniyle büyük Atatürk’ümüzü bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz. 80 yıl önce kadınlarımıza verilmesine rağmen, bugün kadınlarımızla ilgili birçok sorunlar hala çözülememiştir. Şiddete ve tecavüze uğrayan kadınlar Çalışma, sosyal hayat ve siyasette cinsel ayrımcılık ortadan kaldırılamamıştır” dedi.

Tuncer, temsil konusunda da kadınların beklenen yerde olmadığını belirtti.