Malatya’nın Darende İlçesi’nde 13 hafıza törenle icazetleri verildi.

Hafızlar için Somuncu Baba Camisinde düzenlenen törene, Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İl Müftüsü Ümit Çimen, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, İlçe Müftüsü Ahmet Varol Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, eğitimli insanların topluma daha yararlı olduğuna inandığını belirtti. Kaymakam Kuş, “Ülkemizin önemli inanç merkezlerinden olan Darende’mizde hafızların yetişmesi güzel bir çalışma. Üstelik bu yıl Malatya’da dört yatılı Kur’an Kursundan mezun olan 15 hafızın, 13 ünün bizim kursumuzdan mezun olması büyük bir başarıdır” dedi.

İl Müftüsü Ümit Çimen ise, medeniyetimizin hamurunda Kur’an olduğunu belirterek “Bizi biz yapan değerlerin mayasında, ayakta tutan bir tutan diri tutan bizi farklı kılan özelliklerimizi şekillendiren Kur’an dır. Hayatlarını Kur’an’a adayan bu güzel kardeşlerimi yürekten kutluyorum. Onlar sabrettiler gecelerini gündüzlerine katarak Peygamber mesleğine gencecik yaşlarında hayatlarını adadılar. Gökyüzünde birer yıldız gibi parlayan yüzleri hepimizin gurur ve onuru olacaktır” diye konuştu.

İlçe Müftüsü Ahmet Varol da “Darende’miz bugün yeni bir doğuşu, yeni bir başlangıcı yaşamaktadır. Darende’nin dini hizmetlerden üst seviyede yararlandığına inanıyoruz, birçok yerde ve hatta illerde hafızlık kursu yok iken bizim ilçemizden erkek hafızların yetişmesi burayı diğer yerlerden ayıran özelliklerden birisidir. Kur’an ı Kerimin yazılı kaynağı gibi canlı taşıyıcıları olan hafızlar önemli bir değerdir. Hafızlarımızın yetişmesine ciddi katkılar sağlayan Hulûsi Efendi Vakfına şükranlarımızı bildiriyoruz” diye konuştu.

Hulûsi Efendi Vakfı Müdürü Şahin Çalpala da insanlığın ihtiyaç duyduğu birçok alanda hizmetler üreten vakfın eğitim konusunda da ciddi çalışmaları olduğunu dile getirerek, hafızlık eğitimine de katkı sunduklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Hafızlara Tablet Bilgisayar hediye ederek başarı diledi

Törenin sonunda hafızlara çeşitli hediyeler verilmesi ile program son buldu.

Kur’an Kursuna maddi desteklerinden dolayı Kurs Müdürü Aydın Duman İş adamı Hakkı Tunç ve kardeşi Ali Tunç’a plaket verdi.