Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 13. Çağrı ilanı gereği, tarım ve kırsal kalkınma desteklerinden yararlanacakların başvurularını 12 Ocak-10 Şubat arasında yapacaklar.

Malatya TKDK İl Koordinatörü Mehmet Dere, 13. Çağrı ilanı gereği yatırım konuları hakkında şunları söyledi:

“Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı et işleme ve pazarlama, Kanatlı eti işleme ve pazarlama, Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi, Kırsal Turizm Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesine yönelik yatırımlara ait projelerin hibe desteği kapsamında değerlendirilecektir” dedi.

“13. Çağrı ilanı gereği, tarım ve kırsal kalkınma desteklerinden yararlanacakların başvurularını 12 Ocak-10 Şubat arasında yapacaklar” diyen Dere, başvurular hakkında detaylı bilgiler ve başvuru kurallarının yer aldığı Başvuru Çağrı Rehberlerine kurumun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) ulaşılabileceğini belirtti.