Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’nde küçük baş hayvancılığın sorunlarıyla ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda, hayvancılıkla ilgili hibe ve teşvikler anlatıldı.

Toplantıya, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Gıda, Tarım ve Hayvancılık iİlçe Müdürü Şerif Çetintaş, Malatya iİli Damızlık Koyun Keçi yeti Yetiştiricileriştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın ilçe teknik elemanları birlik heyeti ve Doğanşehirli yetiştiriciler katıldı

İlk konuşmayı yapan Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, “Bu küçükbaş hayvan besleyen arkadaşlarımızın, bunların daha iyi şartlarda ileriye dönük yardımcı olmalarını temenni ediyoruz destekliyoruz. Çünkü bunların hepsi dağların başında çok eziyetle bu hayvanları besliyorlar. Elimizden geldiğince bu yetiştiricilere yardımcı olalım. Yetiştirici ve hayvan sayısını daha çoğaltalım. Daha ileriye doğru götürmeleri için ne elimizden geliyorsa destek olup bunu yapmamız lazım. Benim bildiğim köylünün güzelce hayvanını beslemesi ondan faydalanması onun yağından sütünden kaymağından faydalanması, çoluk çocuğunu gelirini oradan temin ettiği için hayvan besleyici arkadaşlarımıza yardımcı olmamız lazım. Elimizden gelen devletin imkânlarını, belediye imkanlarının bundan sonra ne gerekiyorsa bunlara yardımcı olmamız gerekir” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şerif Çetintaş ise, "Böyle bir toplantının olması hakikaten bizim çiftçiler için gerçekten güzel bir şey. Belki farkındayız belki değiliz. Bilmediğimiz konularda var başkanımın da biraz önce ilettiği gibi hakikaten devletin verdiği kırsal kalkınma verdiği ve benzeri diğer desteklerin tamamı tek tek el ele verip şu memlekete bir şeyler yapalım. Arkadaşlar geldiğiniz zaman benim yapabileceğim bir konu varsa samimi söylüyorum emrinizdeyim. Bundan sonra biz bu işi gerçekten biraz bilinçli yaparsak iyi olur. Veteriner arkadaşlar size haber verdikleri zaman hakikaten o gün hayvanlarımızı mümkün olduğu kadar bırakmayalım. Mahallelerde herhangi bir hastalık olduğu zaman benim sizden ricam bize haber verilsin. Yani haber verilmeden eti dahil yenilmesin. Tüm hastalıklar,her şey kuşlarla yırtıcı hayvanlarla vs. insanlara da geçebilir. Gerçekten benim sizlerden özellikle ricam, bu vesile ile bunlara dikkat edelim“ ifadelerini kullandı.

Birlik Başkanı İhsan Akın da, “Küçükbaş hayvancılığın doğal hayvancılığın korunabilmesi ve artarak devam edebilmesi açısından kesinlikle devletimizin verdiği bakanlığımızın verdiği teşvik ve destekleri biz her platformda anlattığımız gibi bütün ilçe toplantılarımızda da bunları anlatıyoruz. Bugün de burada toplanmamızın sebebi budur.Yüzde 50 ve yüzde 80 destekten en iyi şekilde faydalanılması, özellikle ağıl desteği, koç desteği ve çobanlık desteğinden faydalanmanız için buradayız ve bunları anlatıyoruz. Tarım ilçe müdürümüz dile getirdi, hastalıklarla alakalı aşı yaptırmadığınız taktirde bazı işletmelerde olduğu gibi, aşı yapılmadığı için 80-90 kuzusu telef olanları biliyoruz, bunlara dikkat edelim. Bizlere gelin, sizlere danışmanlık hizmeti de veririz. İlçe müdürümüz de söyledi, belediye başkanımız da söyledi. Bizler kesinlikle devletin bütün destek imkanlarını birlik olarak, belediye olarak, ilçe müdürlüğümüz olarak il müdürlüğümüz olarak bu konularda sizlere destek olmak için buradayız” dedi.

Dilek ve temennilerde yetiştiriciler, küpeleme, aşılama, su ve yol ile koç sorunu gibi sorunları dile getirdiler.