Dünya Toprak ve Dünya Gönüllüler Günü nedeniyle Malatya’da öğrenciler etkinlik düzenledi.

Malatya Park AVM’de, TEMA Vakfı Malatya İl Temsilciliği, İnönü Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu, Malatya Park AVM ve okulların işbirliği ile düzenlenen etkinlikte konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Daire Başkanı Alican Bozkurt, toprak ve yeşilliğin önemine temas ederek, ağaç ve fidan ile uğraşmanın gönüllük işi olduğunu vurguladı. Bozkurt, Malatya Büyükşehir Belediyesi çevre faaliyetlerini özetle dile getirip, eğitici çalışmalar yaptıklarını da söyledi.

TEMA Vakfı Malatya İl Temsilcisi İzzet Berktaş ise, toprak ve erozyon nedeniyle Türkiye’nin her yıl 1 santimetre toprak kaybettiğine dikkat çekerek, “Bir santimetre toprak kazanılması için en az 300 ile bin yıl gerekmektedir” dedi.

Yeşil fidanların önemine de temas eden Berktaş, “Toprak başta olmak üzere gözümüz gibi korumamız gereken doğal varlıklarımıza sahip çıkma çabalarımıza, gönüllü faaliyetlerimize katkı için bu tür faaliyetleri sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler çeşitli gösteriler yaparken, İbrahim Yücel Okulu Öğretmeni Aydan Bahadır ise, “Birçok öğrencimiz zaten TEMA gönüllüsüdür. Bugün yapılan etkinliklere de öğrencilerimizle katkıda bulunmak istedik” dedi.

Dünya toprak ve dünya gönüllüler günü vesilesiyle düzenlen etkinlikler kapsamında İzmir Soğuk Heykel Atölyesinden sanatçılar toprak, tabiat ve gönüllülüğe dikkat çekmek için, “Heykel” olarak gösteri yaptı.