Malatya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Hüseyin Baştürk, kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirdikleri diyalog sayesinde binaların elektrik iç tesisat ve haberleşme sistemlerini daha kaliteli bir duruma getirdiklerini belirterek, oda üyelerinin yaşadıkları sorunları çözme konusunda önemli gelişmeler sağladıklarını kaydetti.

Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarları Odası’nın üyelerine yönelik olarak 2014 yılı Elektrik İç Tesisatı ve Yapı Denetim konulu değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

Akkoza Otel’de gerçekleşen toplantıda Oda’nın Elektrik İç Tesisatı ile iştigal eden üyeleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Hüseyin Baştürk, “Odamızın kuruluş amacı meslektaşlarımızın mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, teknik ihtiyaçlarını karşılamak, meslektaşlarımız ile kurumlar arasında dayanışmayı dürüstlüğü ve güveni sağlamaktır. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de elektrik tesisleri ve haberleşme sistemleri yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. 2013-2014 yıllarında kurum ve kuruluşlarla bir araya gelerek sağlıklı bir elektrik, haberleşme iç tesisat yapımı için kurumlar arasında iyi bir diyalog sağladık. Bugüne kadar yapmış olduğumuz toplantılarda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde bulunan yapı denetim elektrik mühendislerinin iyi bir iç tesisat yapımı için bizlerle diyalog içerisinde oldular. Yine haberleşmenin ne kadar önemli olduğunu, kaliteli ve ilimizin estetik güzelliğini korumak için bina iç telefon, ankastre tesisatı ilgili tesisi yapımı aşamasında Telekom İl Müdürlüğü Ankastre Bölümü kontrol elemanlarıyla zaman zaman bir araya gelerek iyi ve kesintisiz kaliteli bir alt yapı oluşturduk. TEDAŞ özelleştirildikten sonra ilimizde kurum ile üyelerimiz arasında çok sıkıntılar yaşadık. Zaman içerisinde kurumlarla bir araya gelip bu sıkıntıları giderdik. Malatya’da şuanda 22 yapı denetim kuruluşu oluşturuldu. Üyelerimizle yapı denetim kuruluşları arasında sıkıntılar yaşandı ve zaman içerisinde yapı denetim kuruluşlarıyla bir araya gelerek sıkıntıları giderdik” dedi.

Baştürk, “2012, 2013 ve 2014 yıllarında yapmış olduğumuz mesleki dayanışmanın ve iç tesisat yapımında üyelerimizin göstermiş olduğu mesleki dayanışmaya ve fen sanat kurallarına uymalarından dolayı oda yönetimi olarak teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.

Baştürk toplantıda üyelerden gelen talep, öneri ve şikayetler üzerine kurum ve kuruluşların yöneticileri ile bir araya gelerek sorunları gidereceklerini ifade etti.

Açılış toplantısının ardından oda üyeleri arasında istişare toplantısına devam edildi.