Malatya’da bulunan Endonezya Doğu Kalimantan Eyaleti Vali Yardımcısı Muhammed Sabani ile Endonezya Maslahatgüzarı Hanif Salim beraberlerindeki heyetle birlikte, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Endonezyalı heyete Malatya ile ilgili bilgiler verdi.

Endonezya ile yapılacak her türlü ticaret anlaşması ve sosyal etkinliğin kardeşlik bağlarını güçlendireceğini belirten Başkan Çakır, “Malatya deyince akla gelen ilk şey kayısıdır. İlimiz sınırları içerisinde 7 milyonun üzerinde kayısı ağacı var. 250 binin üzerinde insan geçimini kayısı ile sağlıyor. 2 Organize Sanayi Bölgemizin yanı sıra Üçüncüsünü kurma konusunda çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor” dedi

Endonezya’nın 34 eyaletten oluştuğunu ifade eden Endonezya Doğu Kalimantan Vali Yardımcısı Muhammed Sabani, Kalimantan’ın bu eyaletlerden biri olduğunu söyledi.

Endonezya’nın sıcak bir iklime sahip olduğunu vurgulayan Sabani, “Eyaletimizde kakao üretimi çok üst seviyede yapılmaktadır. Kömür madenciliğinin yanı sıra baharatçılık konusunda da önemli bir merkez. Türkiye’ye İstanbul’da yapılacak bir fuar için geldik. Türkiye ile geçmişe dayanan bir dostluğumuz var. Türkiye’yi seviyoruz. Kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesi, iki ülkenin de yararınadır. Bundan sonraki süreçte Malatya’ya daha sık gelmeye gayret edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Endonezya heyetine kayısı ve kayısı kristali hediye etti. Endonezya Doğu Kalimantan Eyaleti Vali Yardımcısı Sabani ise Başkan Çakır’a yerel kültürlerini yansıtan çeşitli hediyeler takdim etti.