İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Malatya Şubesi yöneticisi Aliseydi Genç, “Bütün yöneticilerin engelliler konusunda da sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz” dedi.

Dernek binasında Engelliler Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında engellilerin sorunlarına temas eden MAZLUMDER Malatya Şubesi yönetim kurulu üyesi Aliseydi Genç, “Bildiğiniz gibi bu hafta Dünya Engelliler Günü ve bütün Dünyada engelli insanlarımızın sorunları var. Bizler MAZLUMDER Engelliler Komisyonu olarak, bütün engelli insanlarımızın bu gününü kutluyor, hayata daha üretken ve pozitif bakabilen bir anlayış diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Her insanın hayattan beklentileri ve hayata katacakları değerler vardır. Her insan tek başına bir değer olarak, engelli olsun veya olmasın, kendinde var olan değeri hayata kazandırmalıdır. Engelli insanımızın hayattan beklentilerini karşılayacak sosyal ve insani sorumlulukların yerine getirilmesi için, her insanın ve yöneticinin üzerine düşeni yapması gerekir” diyen Genç, “Engelli insanlarımızın ve bütün dünya insanının bilmesi gereken, hayatın devam ettiği ve bizlerden bir şeyler beklediğidir. Bizler MAZLUMDER olarak engellilerin sorunlarıyla ilgili, bütün yöneticilerin engelliler konusunda da sorumluluklarını yerine getirmelerini, daha hassas olmalarını bekliyor ve bu hassasiyeti göstereceklerini umuyoruz” dedi.

Genç, kendisinin de kolundan engelli olduğunu, bu dünyanın imtihan dünyası olduğunu da unutmamak gerektiğini kaydetti.