Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Malatya’da toplu açılışlar, ziyaretler ve bir dizi temaslarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Darende’ye geleceği söyledi.

Başbakan Davutoğlu’nun Erhaç Havalimanı’ndaki karşılamada “Darende’ye gelmeyi çok istiyorum. Nasip olursa eşimle birlikte ilçenizi ilk fırsatta ziyaret edeceğiz” dediğini kaydeden Eser, “Bugün Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir yıl önce ilçemize bir ziyarette bulundu. Düzenlenen toplu açılış töreninin ardından programını çok aşarak saatlerce ilçemizde özellikle manevi atmosferinden çok etkilendiği Somuncu Baba Külliyesi ve civarında vakit geçirip inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Bu ziyaretle ilçemize birçok yeni hizmetin gelmesine vesile olan çalışmaların proje hazırlıkları başlatıldı. Cumhurbaşkanımızın desteği ile hazırlığı devam eden projeler inşallah Başbakanımızın ilçemizi ziyaretiyle gerçekleşecek, Darende yıllardır beklediği hizmetlere kavuşacaktır” dedi.

Kentsel dönüşüm, ekonomi, turizm ve spor yatırımları gibi alanlarda projelerin hazırlandığını dile getiren Eser; “Projelerimiz belli aşamaya gelince Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ederek, destek isteyeceğiz” diye konuştu.

Davutoğlu’nun Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyareti sırasında da Darende’ye gelme isteğini yinelediğini kaydeden Eser; “Başbakanımızın Darende’ye teşrif edecek olması ilçemizde yeni bir heyecan uyandırmıştır. İnşallah bu ziyaret Darende’nin önünü daha da açacak, bu enerji hizmetlere yansıyacaktır” ifadelerini kullandı.