PDR Uzmanı Büşra İşleyen, öğrencilerin, televizyon, bilgisayar ve telefon gibi ekranlarda geçirilen zamanın azaltılmasını önerdi.

TED Koleji 3.ve 4.sınıf öğrencilerine yönelik olarak, akademik tempoya uyum sağlanması ve eğitsel başarılarını artırmaları için PDR Uzmanı Büşra İşleyen tarafından “Etkili Ders Çalışma Yöntemleri” anlatılarak, öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

Öğrencilerin doğru bildikleri yanlış ders çalışma alışkanlıkları konusunda bilgilendirme yapan PDR Uzmanı Büşra İşleyen, programlı çalışmak ve günlük tekrar yapmanın faydalarını anlattı. İşleyen, evde uygun bir çalışma mekanı oluşturma, televizyon, bilgisayar, telefon gibi ekranlarda geçirilen zamanın azaltılması, kontrol altına alınmasını tavsiye ederek, verimli ders çalışmada dersi dikkatli dinleme, derse hazırlıklı gelme ve konu tekrarının önemi olduğunu vurguladı.

TED Koleji tarafından yapılan açıklamada, “Bu yapılan çalışma sonucu talep eden öğrencilerimizle, ihtiyaçlarına bağlı olarak kişiye özel günlük ders çalışma programı hazırlanmaktadır” denildi.