Malatyalı merhum ses sanatçısı Fahri Kayahan’ın heykelinin Malatya’ya yaptırılıp adına müze açılması istendi.

Malatyalı merhum ses sanatçısı Fahri Kayahan’ın amcası oğlu Yaşar Kayahan, 1 Ocak 1918’de Malatya’da doğup, 22 Nisan 1969’da İstanbul’da vefat eden İstanbul Zircirlikuyu’nda mezarı bulunan Malatyalı merhum ses sanatçısı Fahri Kayahan’ın Malatya’da sadece bir bulvarda isminin olduğunu hatırlatarak, Fahri Kayahan’ın heykelinin Malatya’ya yaptırılıp adına müze açılmasını istedi.

Kendisinin İstanbul Sümerbank’tan emekli olduğunu ve Fahri Kayahan’ı kendisine örnek aldığını belirten Yaşar Kayahan, şu anda Mersin’de yaşadığını, Malatya’da yakınlarının bulunması nedeniyle Malatya’ya gidip geldiğini söyledi.

"Abi" diye hitap ettiği amca çocuğu Fahri Kayahan ile birçok anıları olduğunu belirten Yaşar Kayahan, ondan ilham aldığını, kendisinin de tambur ile gerek Fahri Kayahan’ın, gerekse kendisinin bestelediği eserleri söylediğini aktardı.

İçki içmeyen Fahri Kayahan’ın içkili gazinolarda da sahneye çıkmadığını hatırlatan Yaşar Kayahan, Malatya Belediyesi eski Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi döneminde yeni açılan bir bulvara isminin verildiğini, daha sonra anma programları düzenlendiğini, ancak Fahri Kayahan için adına bulunan bulvar girişine heykelinin yaptırılıp, Malatya’da uygun yere müze açılmasını istediklerini talep etti. Yaşar Kayahan, “Amcamın oğlunun tamburu bende. Eğer müze açılırsa, Fahri Kayahan’ın tamburunu müzeye bağışlarım” ifadelerini kullandı.

Atatürk’e dahi konser veren ve özellikle Sarı Kurdele türküsünü Atatürk’ün tekrar tekrar istediğini söyleyen Yaşar Kayahan, ender sanatçılardan olan Fahri Kayahan’ın unutturulmaması gerektiğini kaydetti.