Malatya Fırat Aksa Şirketi, sahtecilere karşı dikkatli olunması istendi.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Son günlerde şirketimize ulaşan ihbarlar nedeniyle aşağıda belirtilen iki hususta müşterilerimizi ve kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur:

Şirketimiz adına indirimli elektrik satmak vaadiyle siz müşterilerimizi ziyaret eden kişi veya kişilerin faaliyet gösterdikleri duyumları alınmıştır. Şirketimiz adına indirimli elektrik satışında faaliyet gösteren satış temsilcilerimiz tanıtıcı kimlik kartları ile faaliyet göstermektedir. Şirketimiz indirimli elektrik konusunda bayiler veya temsilcilik sistemi ile çalışmamaktadır. Sadece şirketimiz yetkilileri ile faaliyet gösterilmekte olup kamuoyunun bilgisine sunulur.

Ayrıca, abonelerimizin elektrik kayıp ve kaçak bedellerinizi iade alıyoruz şeklinde arandıkları ve kısa mesaj ile çeşitli numaralardan bilgilendirilip kimlik bilgilerinin talep edildiği şeklinde bir takım şikayetler söz konusudur. Bu tarz görüşmelere itibar edilmemesi, kimlik bilgileri gibi önemli hiçbir bilginin paylaşılmaması konusunda vatandaşlarımızı ikaz gerekliliği doğmuştur. Herhangi bir dolandırıcılık hadisesine önlem olmak açısından konunun hassasiyetini kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.