Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi, Adıyaman Gölbaşı Şubesinde de aşure ikramında bulundu.

Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen Aşure ikramı programında konuşan Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, "Bu ayın bir gereği olarak ilçemiz, ülkemiz ve aynı inancı paylaşan her yerde aşure bir simge olarak ikram edilmektedir. Farklılıkların bir araya geldiğinde aslında ne kadar güzel bir lezzet oluşturduğunu aşure bize göstermektedir. Esenlik şirketleri olarak 4 yıldır ilçemize hizmet vermektesiniz. Gölbaşı halkının hizmetinizden dolayı size teveccühü, sizin bu teveccühe mazhar olmanız ve bunun karşılığını ilçe halkına sunmaktasınız. Aslında aşure ikramı ile bu birlikteliğin temsilini yapmaktayız" şeklinde konuştu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise, "Aşure tadında çeşitliliklerimizi haşredip, bir değer elde ederek barış, huzur ve kalkınma içerisinde yaşamayı diliyorum. Esenlik şirketine bu etkinliğinden dolayı Gölbaşı halkı adına teşekkür ediyorum. Güvenmekte haklısınız sloganına çabalarınızla layık olduğunuzu gösterdiniz, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

Esenlik Genel Müdür Yardımcısı Mesut Bozkurt da, "Esenlik ailesi olarak Gölbaşı’nda dördüncü yılımızı tamamladık ve her yıl aşure programı düzenliyoruz. Aşure toplumun içerisinde bulunduğu kaynaşmayı temsil etmektedir. Aşurenin Malatya’mızın kayısısını ve Gölbaşı’mızın üzümü içerisinde barındırması bu yiyeceğe farklı bir tat ve anlam katmaktadır. Toplum olarak aşure gibi farklılıklarımızı birlikteliğe dönüştürerek kaynaşmayı ümit ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Gölbaşı İlçe Müftüsü Selami Sayın’ın duası ile birlikte Gölbaşı halkına aşure ikramını Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Gölbaşı İlçe Müftüsü Selami Sayın, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Atakan, Esenlik Genel Müdür Yardımcısı Mesut Bozkurt yaptı.