Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Toptancılar Sitesi esnafları ile bir araya geldi. Toplantıda, Toptancılar Sitesi’nin geleceği ve sitenin bulunduğu alana nasıl bir projenin uygulanacağı konusu masaya yatırıldı.

Toptancılar Sitesi içerisinde bulunan bir düğün salonunda yapılan toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Abdulvahap Şerefhanlı, Yaşar Karataş, Muzaffer Karakuş, Nevzat Aslan, Mustafa Sayın, Battalgazi Belediyesi birim müdürleri ve site esnafları katıldı.

Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi olarak Toptancılar Sitesi ile ilgili bir çalışma yaptıklarını belirterek, bu alan ile ilgili düşüncelerini netleştirmek için esnaflarla yol haritası çizmek için bir araya geldiklerini söyledi. Başkan Gürkan, esnafların talepleri doğrultusunda Toptancılar Sitesi alanı ile ilgili proje çalışması yapacaklarını belirterek, “Toptancı Çarşı içerisinde çalışan çoğu yerlerde sıhhi şartlara uygun olmayan çalışma şartlarını ve imalatları gördüm. Bunlar bizleri üzmüştür. Daha sonra İlyas bey ve Nevzat beyle toplantılar yaptık. Bura ile ilgili ne yapabiliriz diye. Biz esnaflara nasıl yardımcı olabiliriz. Şehrimizin bu güzide yerini köhneleşmişlikten nasıl kurtarabiliriz. Bununla ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Bu toplantımızda Toptancılar Sitesi’ndeki esnafların olaya yaklaşımını almak için toplandık. 124 adet dükkânımız var. Burayla ilgili ne yapılabilir. Bununla ilgili görsel materyal hazırladılar. Bu görüntüler sadece zihinsel anlamda, bir kurgu oluşturma bağlamında hazırlanmıştır. Sizlerin düşünceleri doğrultusunda bizlerde kendimize yol haritası çizeceğiz” dedi.

Toptancılar Sitesi esnafları ise, site ile ilgili mutlaka bir düzenlemenin ve projenin uygulanması gerektiğini belirterek, site esnaflarının da mağdur edilmemesi noktasına dikkat edilmesini istediler.