Hayat boyu öğrenmenin teşvik edilmesi programı hibelerinden azami ölçüde istifade edilmesi istendi.

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (MASİAD), dernek üyelerine, ön başvuru tarihinde süre uzatmaya gidilen, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Projesi anlatıldı.

Toplantıda sunum yapan MASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Funda Yalçınsoy, Hayat boyu öğrenmenin teşvik edilmesi programına “Uzaktan Eğitim Merkezleri’nin başvuruda bulunabileceğini belirterek, bu fırsatların Malatya’ya büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Yalçınsoy, “Malatya‘nın birinci öncelikli bölgede olduğu bu programda, toplamda 7 milyon 250 bin Avro bütçeli hibe bileşeni kapsamında asgari 100 bin azami 200 bin Avro’luk bütçelerle hazırlanacak olan projelere destek verilecektir. Bu proje için daha önceden ön başvuru kabul tarihi 30 Ekim 2014 olarak belirtilmişken, ön başvuru 17 Kasım 2014’e kadar uzatılmıştır” dedi.

Aynı zaman da hibe rehberinde de değişiklikler yapıldığını ifade eden Yalçınsoy, “Bu programdan yararlanabilecek kuruluşları şöyle belirtti:

Eğitim, Mesleki Eğitim ve öğretim, hayat boyu öğrenme gibi teklif çağrısıyla ilgili alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Profesyonel kuruluşlar (ticaretve/veya sanayi odaları, esnaf ve sanatkar odaları, iş destek kuruluşları, memur sendikaları/konfederasyonları, işveren sendikaları/konfederasyonlar, işçi sendikaları/konfederasyonları, organize sanayi bölgeleri (OSB), KOBİ temsilcisi kuruluşlar gibi), Halk Eğitim Merkezleri, Olgunlaşma Enstitüleri, Mesleki eğitim merkezlerini,Turizm eğitim merkezlerini, Sürekli eğitim merkezlerini, Meslek Yüksekokulları, Avrupa Komisyonu Mali Tüzüğü Uygulama Kuralları 43. Madde siile tanımlanan Uluslararası (hükümetler arası) kuruluşlar, Belediyeler ve Üniversiteler.

Funda Yalçınsoy, hayat boyu öğrenmenin teşvik edilmesi programı hibelerinden azami ölçüde istifade edilmesini de istedi.