Memur-Sen Malatya İl Temsilciliği Kadın Komisyonu Başkanı Özgül Coşkun, “Kadınları siyasi, sosyal, ekonomik hayatın dışına itmek isteyen anlayışa karşı her zaman örgütlü mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Sendika binasında sendika yöneticileriyle birlikte İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, kadının kadın değil insan olarak görülmesini istediklerini bildiren Memur-Sen Malatya İl Temsilciliği Kadın Komisyonu Başkanı Özgül Coşkun, yapılan anketi de açıkladı.

Coşkun, “Malatya Memur-Sen Kadın Komisyonu olarak’’Çalışan kadınların sorunlarıyla ilgili yaptığımız anketi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Anketimiz, federasyonumuza bağlı 11 işkolunda 20-50 yaş arasında çalışan kadınlarımıza yapıldı. Deneklerimizin yüzde 80’ i evli, yüzde 94 ü ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora yapan çalışanlardan oluşmuştur. Veriler aslında Malatya’nın Türkiye’nin küçük bir versiyonu olduğunu göstermektedir. Anketimizde, "Kadınların anne ve eş olma sorumluluklarından dolayı ev işlerini, çocuk bakımını iş ve çalışma saatlerinden dolayı ihmal etme ve yüzden suçluluk hissetmesi, kadınların eğitim ve istihdam gibi fırsatlardan faydalanabilmesi için esnek çalışma saatlerine dayalı bir sistem getirilmesi, ev ve iş hayatının yoruculuğundan kendisini psikolojik ve fiziksel olarak yıpranmış hissetmesi, çocuğunu bırakacağı kreş hizmetlerinin her kurumda bulunmadığı, zaten az sayıdaki kadın yöneticilere geleneksel rolleri ihmal ettiği gerekçesiyle pek de sıcak bakılmadığını yaşanılan tecrübelerle ve anketimizle tespit etmiş bulunmaktayız. Bütün bu sorunlara kalıcı ve gerçek çözümler üretmenin yolu, kadın erkek herkes için fırsat ve imkanları eşitleyerek adaleti sağlamaktır.

Ayrıca anketimizde; Üst düzey bir pozisyon alabilecek bilgi ve donanıma sahip olma inancı, çalıştığı kurumda mobinge maruz kalmadığı, çalıştığı kurumda bir kadın olarak karar mekanizmalarına katılabildiği, kadına olan önyargı fırsatları değerlendirmede cesaretini kırmadığı, çalışan kadınların eşlerinin ev ve çocuk bakımında yardımcı oldukları da anketimizin tespit ettiği olumlu sonuçlardır” ifadelerini kullandı.

Coşkun, “Bu vesileyle , kadınları siyasi, sosyal, ekonomik hayatın dışına itmek isteyen anlayışa karşı her zaman örgütlü mücadelemizi sürdüreceğimize ve değerlerimizden aldığımız güçle kendi sorunlarımızı kendimizin çözeceğimize olan inancımız tamdır. Dünya İnsan Hakları Günü’nde kadınlarımızın geleceğimizi inşa eden emeğine duyduğumuz saygı ve şükranımızı ifade etmek isteriz. İnanıyoruz ki kadınların, inşa eden, birleştiren gücü; tüm dünyada eşitlik, adalet ve özgürlüğün temininde öncü rol alacaktır” dedi.