4. Malatya ve İnsan Kaynakları Fuarı’nın (MAİF) genel itibari ile firmaların adına gayet verimli geçtiği ve özellikle İş ve Meslek Danışmanlarının ilgi ve alakalarından memnuniyet duyulduğu ifade edildi.

Çalışma ve İş Kurumu Malatya İl Müdürlüğü tarafından, “4. Malatya ve İnsan Kaynakları Fuarı (MAİF) hakkında sonuç bildirisi ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Çalışma ve İş Kurumu Malatya İl Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen 4. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 17-19 Ekim tarihlerinde Sanat Galerisi içinde gerçekleştirilmiştir.

4.’sü düzenlenen ve Çalışma ve İş Kurumunun geleneksel etkinlikleri haline gelen istihdam fuarımız Malatya ilimizde istihdama katkıda bulunan 40 seçkin firma ve vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile başarılı bir şekilde tamamlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

“Yaklaşık 7 bin kişinin ziyaret ettiği fuara katılan firmalara, ziyaretçilerimiz tarafından 3507 iş ve 360 staj başvurusu yapılmıştır. Fuarı ziyaret eden vatandaşlarımız fuar vesilesi ile bir yandan iş taleplerine başvururken bir yandan da Çalışma ve İş Kurumu standımızda görevli İş ve Meslek Danışmanlarımızdan iş arama becerileri hususunda bireysel iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanma imkanı bulmuşlardır” denilen açıklamada, daha sonra şunlar belirtildi: “Ayrıca fuar süresince Kariyer Günleri kapsamında Prof.Dr. Ramazan Özdemir ve CMC İnsan Kaynakları Müdürü Umut Türk’ün konuşmacı olarak katıldıkları 2 seminer tertiplenmiş olup seminerlere toplam 325 kişi katılmıştır. Son olarak firmalarımızın eleman ihtiyaçlarını karşılamak adına açık iş ilanları sistemimize girilerek internet sitemizde yayınlanmaya ve bu taleplerin karşılanması için günlük göndermelere başlanmıştır.

Fuar çalışmamızın gelecek yıllarda daha etkin ve etkili bir şekilde planlanması adına katılımcı firmalarımıza memnuniyet anketi düzenlenmiş olup genel itibari ile firmalarımız adına gayet verimli geçtiği ve özellikle İş ve Meslek Danışmanlarının ilgi ve alakalarından memnuniyet duyulduğu ifade edilmiştir.”

(NA-VSA-Y)

.