Malatya’da, “Kayısıda bitki koruma sorunları ve çözüm yolları paneli” düzenlendi.

Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin açış konuşmasını yapan asistan Hatice Özcan, kayısının ekonomik değerinin yanı sıra üretimin de önemli olduğunu belirterek, “Panelimizde, kayısıda özellikle dikiminden pazarlanmasına kadar olan konular ele alınacak. Ayrıca, Kayısıda bitki koruma sorunları ve çözüm yolları görüşülecektir” dedi.

Panelin oturum başkanlığını İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nden Prof. Dr. Nihat Tursun yaparken, Yrd. Doç. Dr. Diğdem Oksal, Yrd. Doç. Dr. Fulya Kaya Apak, Ziraat Yüksek Mühendisi Talip Yiğit ve Ziraat Mühendisi Şevket Fidan da bildiri sundular.

Programa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Abdullah Erdoğan, Ticaret Borsası Başkanı Güsel Özbey, Ziraat Fakültesi dikanı Prof.Dr. Bayram Murat Asma, Tarsim Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, bazı daire müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ziraat odası başkanları, bazı birlik başkanları, kayısıyla ilgili ve yetkili kuruluşların temsilcileri, tarım danışmanları ve üreticiler katıldı.