Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Malatya Şubeler Platformu Sözcüsü Ali Tufan Karakuş, “Toplu İş Sözleşmesi ( TİS) ve grev hakkımızı her zaman kullanacağız” dedi.

KESK’in kuruluşunun 19’ncu yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, sendika olarak yaptıkları mücadelelerden söz eden Karakuş, “Kamu emekçileri mücadele tarihinin yapı taşı, fiili meşru mücadelenin açık adresi konfederasyonumuz KESK 19. Yaşını kutluyor. KESK’in tarihi elbette ki 19 yıldan ibaret değildir. KESK’in tarihi Türkiye’de demokratik hak ve özgürlükler mücadelesinin tarihi ile bütünleşerek iç içe geçmiştir” ifadelerini kullandı.

“Bu ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimlerinin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler olduğunu en iyi bilenler KESK’lilerdir. Çünkü KESK güçlünün hukukuna karşı her zaman ezilen, dışlanan, ötekileştirenlerin yanında saf tutmuştur. Bu nedenle demokrasiye susamış bir halka baskı, zor ve şiddetten başka bir şey vaat etmeyenlerin öncelikli hedefleri arasında KESK’’in yer alması şaşırtıcı değildir” diyen Karakuş, daha sonra özetle şunları belirtti:

“Saldırılar karalamalarla, soruşturmalarla, mobbingle, ayrımcılıkla, gözaltılarla, tutuklamalarla, faili meçhullerle ve diğer baskı türleriyle devam etti, ediyor.

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ve grev hakkımızı kullanmamız her tür mekanizma devreye sokularak engellenmek isteniyor. Uluslararası sözleşmeler ve anayasal haklarımız hiçe sayılıyor. Hükümetin memur kolu konfederasyon ve sendikalar yedek güç olarak devreye sokuluyor.

Ancak mücadeleci kimliği ile her türlü baskı ve sömürünün karşısında yer alan kamu emekçilerinin örgütü KESK önüne çıkarılan tüm engellemelere, baskılara, gözaltı ve tutuklama kuşatmasına inat, mücadele kararlılığıyla hep ayakta kalmıştır. Bundan sonra da dimdik ayakta kalacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Çünkü KESK faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.”