Malatya’nın Darende Kaymakamlığı Sosyal Destek Projesi (SODES) Proje Ofisi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortak yürütülen çocukları kışında park ve oyunla buluşturmayı amaçlayan projenin açılışı yapıldı.

İlçe Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde düzenlenen kapalı alanda çocuklar kışın da parkta eğlenip vakit geçirecek.

Kaymakam Bünyamin Kuş, proje açılışında yaptığı konuşmada, “2014 yılı içerisinde kaymakamlığımız tarafından yapılan toplam 4 proje ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Bunlardan birincisi çok amaçlı toplantı salonu; yaklaşık maliyeti 57 bin TL.dir. Destekli el ele projesi 95 bin TL. Gönüllerde açan bahar çiçekleri Projemiz 85 bin TL.ve şuan açılışını yaptığımız Kışında Parktayız projemiz ile toplam 342 bin TL’lik yatırım yapmış olacağız. Proje kapsamında dolayısıyla 2014 yılı Darende Kaymakamlığı açısından gerçekten verimli ve iyi bir yıl oldu. 4 projemizin geçmesi bunların sonuçlandırılması, SODES projeleri başta istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, spor alanları olmak üzere değişen toplumsal taleplerin ihtiyaçların karşılanması noktasında önemli bir proje. SODES projeleri anlamında en iyi ilçelerden bir tanesiyiz. Bizim temel amacımız Kalkınma Bakanlığının desteklemiş olduğu SODES projelerinden en yüksek seviyede yardım almak ve bu alanda gerçekleştirmiş olduğumuz projenin sayısını artırmak. Kaymakamlık proje ofisimiz tarafından çok güzel çalışmalar oldu. 2014 ve ondan önceki yılda çok proje gerçekleştirdik, emeği geçenleri kutluyorum. Bu projemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlçe Milli eğitim Müdürü Fevzi İnce ise, “Daha nitelikli oyun alanlarının önemi yadsınamaz bir gerçektir. Çocuklarımızın bu oyun alanı ile daha sağlıklı ve hem fiziksel hem zihinsel olarak gelişimlerini daha nitelikli yapacağı kesindir" ifadelerini kullandı.

Proje koordinatörü Ahmet Ölçer de, “Bu projemizle çocuklarımızın daha nitelikli oyun ve etkinlik alanlarına kavuşmasını sağlayarak onların çevreden izole edilmesine engel olmak; paylaşımcı özgüven sahibi sosyal bireyler olarak yetişmelerine destek olmak amaçlanmıştır. Yapımı gerçekleştirilen bu etkinlik alanımızda çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimlerini sağlamak amacıyla çeşitli oyun grupları alınarak kurulumu yapılmıştır. Kalkınma Bakanlığımız tarafından tahsis edilen bütçe ile çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında böylece kullanılmıştır” dedi