Malatya’da bin’inci dernekten sonra kurulacak, 10 dernek arasında yapılacak kura ile bir derneğe bir çeyrek altın hediye edileceği bildirildi.

Remziye Ercan Sanat Merkezi Derneği Başkanı İhsan Ercan yaptığı açıklamada, “Malatya’mız geçmişten gelen birikimiyle güçlü bir sivil toplum yapısına sahip olmaya adaydır. Derneklerimiz sivil toplum yapısının en önemli faktörleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda, Başkanlığını yaptığım Remziye Ercan Sanat Merkezi Derneği olarak, Malatya Milletvekilimiz Sayın Öznur Çalık tarafından ve projesini paylaştığım birçok sivil toplum kuruluşu tarafından beğenilen, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi’ne sunmuş olduğumuz Sivil Toplum Merkezi, Arkeopark projeleri ve diğer projelerin hayata geçirilmesini ümit etmekteyim. Malatya’mıza, sivil toplum alanında hizmet sunan, İl Dernekler Müdürlüğü’nde görev yaptığım süre içerisinde, hedef olarak belirlediğimiz bin derneğe ulaşmak için, mesai arkadaşlarımızla, gerek Müdürlüğümüze gelen gerekse çevremizde ki vatandaşlarımızın dernek kurmasını teşvik etmek amacıyla yaptığımız tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarının sonucunda, bin dernek hedefine yaklaşmış olduğunu görmek ve mesai arkadaşlarımın çalışmalarını modern bir anlayışla devam ettirdiklerine şahit olmak beni çok mutlu etmiştir "dedi.

Ercan, "Derneklerin her alanda faaliyet göstermelerini destekleyerek, Malatya’mızın kalkınmasına ve katılımcı demokrasinin gelişmesine katkıda bulunmayı bir görev olarak benimseyen mesai arkadaşlarım ile birlikte tüm derneklerimizin üye ve gönüllülerinden oluşan büyük bir “Aile” olduğu inancını taşımaktayım” ifadelerini kullandı.

“Bu inançla, derneklerimiz başta olmak üzere, Malatya’mızın her alanda gelişimi adına, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yürütülen, 9 yıllık hizmetin haklı gururunu yaşamakta ve aynı anlayışla, her ne kadar farklı bir kurumda geçici olarak görevli olsam da, gelecekte yapacağımız hizmetlerin de heyecanını taşımaktayım" diyen Ercan, şöyle devam etti:

"Bu vesileyle, görev yapan tüm mesai arkadaşlarımı, hizmetlerinden dolayı kutluyor; değişen, gelişen, sürekli öğrenen ve yenilikçi bir anlayışla, Malatya’mızı hizmet yolunda daha ileri noktalara taşımalarını diliyorum. Sivil toplumun yapısının güçlenmesi, Malatya’mızın kalkınmasına ve katılımcı demokrasinin gelişmesine katkıda bulunmak, dernek kurulmasını teşvik etmek amacıyla, Malatya’da yöresel yemek alanında faaliyet gösteren Lezzet Bahçesi’nin sponsorluğunda; Malatya’da kurulacak olan 1000’ inci dernekten sonra kurulacak 10 dernek arasında yapılacak kura ile 1 derneğe bir çeyrek altın hediye edilecektir. Çeyrek altın, Valilik arkasında faaliyet gösteren Lezzet Bahçesi’nde yapılacak törenle hak sahibine verilecektir.”