Malatya Beydağı Konaklama (MABEK) tesislerinde barınan Suriye misafirlerin mahalle muhtarları Vali Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret ettiler.

Vali Yardımcısı Latif Memiş ve MABEK Yönetici Nihat Yazıcıoğlu ile birlikte Vali Kamçı’yı ziyaret eden muhtarlar, hem kendisine hoş geldin hem de yeni görevinde başarılar dilemek amacıyla ziyaret ettiklerini dile getirerek, göreve başladığı günden beri kendilerini yalnız bırakmadığı ve her türlü sorunları ile yakından ilgilendiği için teşekkür ettiler.

Muhtarlar, kampı belirli zamanlarda ziyaret eden Birleşmiş Milletler (BM) temsilcilerine, kamp hakkındaki görüşlerini sorduklarında temsilcilerin MABEK tesislerinin çok güzel bir kamp olduğunu, Türkiye’de ve Dünya’da bir örneğinin olmadığını söylediklerini belirttiler.

Vali Kamçı, göreve başladığında ilk ziyaret ettiği yerlerden birisinin MABEK tesisleri olduğunu dile getirdi. Vali kamçı, “Sizler bizim misafirlerimizsiniz, amacımız, isteğimiz, arzumuz en kısa zamanda ülkenizde iç huzurun sağlanıp sizlerin evlerine barklarına geri dönmesini sağlamak, o zamana kadar başımızın üzerinde yeriniz var, biz elimizden geldiğince görevliler vasıtası ile sizlere yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Vali Kamçı, “Burada şartlar ne kadar iyi olursa olsun memleketinizi özlediğinizi, o özleminizi gideremeyeceğimizi biz biliyoruz. Ama bizim isteğimiz çalışmalarımız sayesinde burada sizi memleketinizde gibi hissetmenizi sağlamaya çalışıyoruz. Sizlerin mutlu olduğunu görünce bizde mutlu oluyoruz. Ben sizler aracılığı ile tüm Suriyeli kardeşlerimize, misafirlerimize selamlarımı gönderiyorum, sağ olsunlar, hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.