Malatya Kitaplığı projesine katkıda bulunanlara teşekkür belgesi verildi.

Valilikte, Vali Süleyman kamçı tarafından Malatya Kitaplığı Yayın Kurulu üyeleri Şeref Çakar, Yahya Karakaya, Hasan Dimirbağ, Faruk Korkmaz, Çetin şişman ve Abbas Bozkurt’a teşekkür belgesi verdi.

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “İlimizin köklü tarihi ve zengin kültürel değerleriyle, ulusal ve küresel kültüre değerli katkılar yapabileceği gerçeğinden hareketle, Malatya’nın tarihsel ve kültürel birikiminin ortaya çıkarılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılmasına yönelik pek çok proje hayata geçirilmektedir.

Bu kapsamda, ilimizin köklü geçmişini günümüze taşımak, sanatsal ve kültürel değerlerini yaşatmak, sosyo-ekonomik potansiyelini ortaya koymak, tüm yönleriyle ilimizin zaman içerisinde yaşadığı dönüşüm ve değişimi anlaşılır kılmak, bu amaçla bilgi-belgelerin kayıt altına alınıp korunarak öğrenci, araştırmacı ve okulların kullanımına sunulması amacıyla Malatya Kitaplığı oluşturulmuştur.

Malatya Kitaplığı tamamlandığında tarih, edebiyat, sanat, kültür, yöresel ağız, folklor, sosyal doku, coğrafya, doğal-fiziki yapı gibi çok farklı yönleri ile ilimizi anlatan inceleme, araştırma, edebi eser, envanter vb. nitelikteki eserlerin bir araya gelerek oluşturduğu eşsiz kıymette bir külliyat oluşturulacaktır. 2014 yılı itibarıyla proje kapsamında 35 kitap basımı tamamlanmış olup dört kitabın da hazırlıkları devam etmektedir.

Külliyatın oluşum sürecinde Malatya Valiliği öncülüğünde finansman olarak desteklerini sunan başta Kayısı Araştırma, Geliştirme ve Tanıtma Vakfı ile Fırat Kalkınma Ajansı projenin gerçekleşmesine destek olmuşlardır.

Basımı tamamlanan 35 kitap ilimizdeki liselerin kütüphaneleri ile tüm üniversitelere, il halk kütüphanelerine ve önemli araştırma merkezlerine gönderilmiştir” denildi.