İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUM DER) Malatya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Fikri Aksoy, “Mazlum-Der olarak Filistin halkının yanındayız, Filistin halkı seninle yalnız değildir” dedi.

Dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, Birleşmiş Milletler’in 29 Kasım 1974 tarihinde, uluslararası Filistin’le dayanışma günü olarak ilan ettiğini hatırlatan MAZLUM DER Malatya Şubesi yönetim kurulu üyesi Fikri Aksoy, “29 Kasım 1974 Filistin’le dayanışma günü ilan edilmesine rağmen Filistin hep yalnız kalmıştır. Filistin’i yalnız bırakanlar İsrail’in zulmüne terörüne her zaman koşulsuz destek vermişlerdir. İsrail terör devleti uluslararası hukuku´ kuralları, her türlü insan haklarını hiçe sayarak, Filistin’i adım,adım işgal etmiş dünyanın sessizliğini ve özellikle Arap alemi ve Müslüman kamu oyunun tepkisizliğini fırsata dönüştürmüştür” ifadelerini kullandı.

“Her geçen gün mazlum Filistin halkı üzerinde işgal ve sürgün politikasını geliştiren zalimler bunun faturasını da sindirilmiş Arap alemine ve petrol zengini Ortadoğu ülkelerine ödetmektedirler. Dünyanın gözüne baka baka her türlü devlet terörünü çocuk, sivil, yaşlı katliamını gerçekleştirmekte, son zamanlarda çocukları bile tutuklamaktadır. O kadar azgınlaştı ki alçakça Mescidi Aksa’ya kan dolu postalları ile girmeye kadar ilerletti. Hani Filistin ile dayanışma günü ilan edenler, hani insan hakları savunucuları, hani dinler arası diyalog temsilcileri, hani nerede Müslüman alemi Arap alemi dayanışma günü ilan etmekle olmaz, harekete geçin. Zulme karşı sesinizi yükseltin” diyen Aksoy, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

“Filistin halkı yıllarca insanlık onuruyla bağdaşmayan şartlarda yaşamak zorunda kaldı. Dünyanın gözleri önünde sefalet içinde açık hava hapishanesinde yaşamaya zorlanıyorlar. Bu vicdan sahibi hiçbir insanın kabulleneceği bir durum değildir.

Yıllardır birleşmiş milletlerin ve batının ikiyüzlü tutumu bölgede barışın oluşmasını engelledi. Batılı ülkeler kendi insanları öldüğünde dünyayı ayağa kaldırmakta, ama ölen Müslüman olunca sessizler.

Tüm dünya Müslümanlarının bunu görmesi ve batıyı iyi analiz edip tanıması gerekmektedir.

Mazlum-Der olarak Filistin halkının yanındayız, Filistin halkı seninle yalnız değildir.“