Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ve esnaf oda başkanları Malatya Baro Başkanı Enver Han’ı ziyaret ederek, yeni görevinden dolayı başarılar dilediler.

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Yıllardır Malatya’yı ve esnafı çok iyi tanıyan bir isimsiniz. Çok başarılı olacağınızı ve tüm kurumlarla diyalog içinde olacağınıza yürekten inanıyorum. Malatya’nı essi olacağınıza inancım tamdır. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğüne ve adalete hepimizin ihtiyacı var. Baro’nun adalet prensipleri içerisinde memleketimize ve milletimize hizmet edeceğinden şüphemiz yoktur. Malatya Barosundaki yeni görevinizi ve yönetim kurulu üyelerinizi tebrik ediyorum” dedi.

ESKKK Başkanı Ali Evren’de Malatya Barosu’nun kurumlar arasındaki diyaloga önem vereceğine inandığını belirterek, Han’a yeni görevinden dolayı başarılar diledi.

Baro Başkanı Enver Han ise, “Esnaf çok önemli, Esnafın var olması demek, toplumdaki birliğin ve dirliğin oluşması anlamına gelir. Ben bir esnaf çocuğuyum. Bundan 17 yıl önce sayın Şevket Keskin’in yanına Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olduğu dönemde, ‘Sayın başkanım vekaletinizi verirmisiniz’ diye gitmiştim. Kendileri de benim bir esnaf çocuğu olmamdan dolayı memnuniyet duyarak vekaletini vermişti. Benim Malatya’da almış oldum ilk vekalet Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın vekaletidir. Şevket Keskin’in şahsi vekaletidir. O konuda yaklaşık 17 yıldır arkamda durmaktadır, yanımda olmaktadır. Kendisi benim ustamdır. Esnafın derdi ile dertlenmeyi öğretmiştir bana. Malatya Barosu Başkanlığı sıfatımın yanında Esnaf Odalarının avukatlığını, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın avukatlığını ve tüm odaların avukatlığını da yürütmekteyim. Bu benim için bir onurdur, şereftir. Her zaman esnafın yanındayım. Esnaf için yapmam gereken ne ise sonuna kadar severek yapmak isterim. Malatya esnaf camiasının beni ziyaretinden dolayı duygulandım ve şeref duydum” dedi.