Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’den terör örgütlerini Türkiye sınırından temizlemek ve bölgeye barış ve adalet getirmek için başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’na Memur-Sen Muğla il yönetimi tarafından destek açıklaması yapıldı.

“FETÖ, DAEŞ ve PKK-PYD aynı kurgunun parçaları”

Memur-Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak’ın da hazır bulunduğu toplantıda açıklamayı Büro Memur-Sen Başkanı H. Murat aslan yaptı. Aslan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı bu harekatın, teröre karşı, teröristlere karşı yapılan bir harekat olduğunu belirterek, "FETÖ, DAEŞ ve PKK-PYD aynı kurgunun parçaları. Bu harekat, ülkemizin güney sınırında sözde bir terör devleti kurulmasının önüne geçmek, Afrin’den Akdeniz’e inecek bir ‘Terör Koridoru’nu engellemek için yapılan bir harekattır. Bu harekat barış için, adalet için yapılan bir harekattır. İlerleyen zamanlarda ülkemize karşı oluşabilecek tehditlerin önünü şimdiden kesmek için yapılan bir harekattır. Bu harekat, Suriye’nin Suriyelilere verilmesi için yapılan bir harekattır. En önemlisi emperyalizme karşı yapılan bir harekattır. İnanıyoruz ki, Zeytin Dalı Harekatı terör örgütlerinin bölge insanına karşı uyguladığı baskı ve şiddetin sonlandırmasının önüne geçecektir. Bu harekat aynı zamanda zorla terör kamplarına kaçırılan çocukların ve ailelerinin özgürlüğü, PKK-PYD tarafından sürülen diğer toplulukların da yurtlarına kavuşmaları anlamına gelecektir” dedi.

Bugüne kadar millet olarak çok büyük badirelerden, ağır imtihanlardan geçildiğini, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da tarihten bizleri silmek isteyen insanlığını kaybetmiş güçlere karşı zaferle çıkıldığını hatırlatan Aslan, “Tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri olan 15 Temmuz’da hain darbe ve işgal girişiminde hainler geçit vermedik. 7 iklim 3 kıtaya adaletle hükmeden Osmanlının torunları olarak bu günde hak ve adalet için mücadele ettik, bundan sonra da mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Millet olarak bu toprakların mayasına güvendiklerinin altını çizen Aslan, "Bir ve beraber olduğumuzu biliyoruz. Irak ve Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen yapıyla bu birliğe ve beraberliğe hedeflediğinin de bilincindeyiz. Şimdi her zamankinden daha fazla birlik olmanın, diri olmanın, bir ve beraber bir yumruk gibi düşmanın sinesine vurmanın günüdür. Büro Memur-Sen olarak bu umudun korunması adına yapılan ‘Zeytin Dalı’ harekatını destekliyor, şanlı ve kahraman ordumuzun yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Gerek duyulduğu takdirde tüm teşkilat olarak cepheye koşmaya, devletimizin vereceği tüm görevlere hazırız” dedi.