Malatya’da 2 Kasım 1989 tarihinde kurulan ve 2 Kasım 2014 tarihi itibariyle 25 Yılı geride bırakarak 26 yaşına basan Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC), Türkiye genelindeki Konfederasyon, Federasyon ve İl Cemiyetleri tarafından tebrik edildi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Malatya Gazeteciler Cemiyetinin 25 yılı geride bırakması nedeniyle özel olarak yayınlayarak 8 Federasyon ve 81 il Cemiyetlerine gönderdiği kutlama mesajında “Değerli Başkanlarım, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin çeyrek asrı geride bırakarak bugünlere ulaşmasının sevincini yaşıyoruz. Gazeteciler Konfederasyonumuza güç veren sivil toplum kuruluşlarından Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin gelişerek ilerlemesini sağlayan tüm meslektaşlarımızı, MGC Başkanımız ve değerli dostumuz Haydar Karaduman’ın şahsında tebrik ediyor, daha nice yıllara güç birliği içinde yürüyeceğimize olan inancımla saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Akkaya, MGC’ye gönderdiği kutlama mesajında “Malatya basınının gelişmesi ve gazetecilik mesleğinin sorunlarının çözümü amacıyla yaptığınız çalışmalarda başarılar dileğiyle Malatya Gazeteciler Cemiyetinin 25. Kuruluş yıl dönümünü kutlar, size ve Cemiyetiniz üyelerine selam ve saygılarımı sunarım” diye belirtti.

Başbakanlık Müşaviri ve Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Salih Melek’de yayınladığı mesajda, “Malatya Gazeteciler Cemiyetinin 26 yaşını ve özverili şekilde çalışan destek veren cemiyet başkanı ve üyelerini tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyorum” diye ifade etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ahmet Özdemir’de yaptığı açıklamada Malatya Gazeteciler Cemiyetinin 25 yılı geride bırakarak 26 yaşına basmasını kutladı.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu bünyesinde yer alna 8 Federasyon ve 81 il Cemiyet Başkanları da sosyal medya aracılığıyla yayınladıkları mesajlarda Malatya Gazeteciler Cemiyetinin 25 yılı geride bırakmasını kutlayarak başarılar dilediler.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkçi, Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım ve çok sayıda kişi Malatya Gazeteciler Cemiyetinin 25 yılı geride bırakmasını kutlayarak tebrik etti.