Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı ve beraberindeki heyet Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u makamında ziyaret etti.

Beraberinde MHP MYK Üyesi Mehmet Parsak, MHP MYK Üyesi Adem Özbay, MHP Milletvekili aday adayı Arif Yıldız ve MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ali Kaya ile birlikte Erkoç’u ziyaret eden MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, kentin ekonomisi ile ilgili bilgiler aldı. Malatya’nın son 10 yılda hızlı gelişen kentler arasında olduğunu belirten Erkoç, “Malatya’da 1 Ocak -30 Kasım 2014 arasında toplam 370 milyon 928 bin dolar olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde ihracat rakamımız 363 milyon 770 bin dolardı. Bu yıl 7 milyon dolarlık bir artış söz konusu. Geçtiğimiz yıl Malatya 401 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirmişti. Bu yıl beklentimiz 410 milyon dolar civarındadır. Malatya’nın 2004’te ihracatı 98 milyon dolardı. Bugün ise 400 milyon doları aştı. Ancak buna rağmen istediğimiz noktada değiliz. Bize bazen soruyorlar Malatya neden Gaziantep olamadı Ya da Kayseri olamadı diye. Şu gerçeğin altını çizmek isterim. Terörün en büyük sıkıntısını çeken illerden biri de Malatya oldu. Çünkü, Terör nedeniyle yerini yurdunu terk eden sermaye Malatya’yı tercih etmek yerine Gaziantep’i tercih etti. Malatya biliyorsunuz geçmişte büyük oranda bir sermaye göçü verdi ve yerine parasız bir göç aldı. Bu durum ise kentimizin geç sanayileşmesine neden oldu. Ancak son yıllarda yapılan yatırımlar kentimizi ciddi anlamda büyüttü. Özellikle yeni kurulan 3. Organize Sanayi Bölgemiz 1 ve 2 OSB’nin alanından daha büyük bir alan sahip bura tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde Malatya kabuğunu yırtacaktır” dedi.

DUMANLI : "KAYISI MALATYA İÇİN BÜYÜK BİR DEĞER"

Kayısı ile ilgili bilgiler alan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı ise, Kayısının Malatya için önemli bir ekonomik değer olduğunu belirterek, ”Kayısı bu kent için büyük bir anlama sahip. Bu yıl kayısıda yaşanan sıkıntının Malatya ekonomisini olumsuz etkilediğini biliyoruz. Allah bir daha böyle bir sıkıntı yaşatmasın. Kayısı muhteşem bir ürün. Ve açıkçası hak ettiği yerde değil. Umarız, Malatya’nın bu ürünü dünyanın her yerinde hak ettiği değeri bulur” ifadesini kullandı.