Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Kuluncak ilçesi 11’nci olağan kongresini gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Ali Nacar bir dönem daha devam edecek.

Ali Nacar, tek liste ile 85 üyenin tüm oylarını alarak yeniden başkan seçildi. Kuluncak Düğün Salonunda yapılan kongreye, MHP Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Adem Özbay, MHP Malatya İl Başkanı Hacı Memet Demirkaya, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, MHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gülay Coşkun, MHP Malatya eski İl Başkanı ve Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Arif Yıldız, iş adamı Reşat Erdoğan ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kongre başkanlık divanı seçimiyle devam etti. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.

MHP Kuluncak İlçe Başkanı Ali Nacar, 2010 yılında yapılan kongreyle göreve geldiğini hatırlatarak, yıllar sonra Kuluncak’a geldiğini, görevle birlikte Kuluncaklılarla yakından tanışma fırsatı olduğunu, 11’nci olağan kongrede tekrar aday olduğunu, başka kimse çıkmadığı için de tek liste ile olağan kongreyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

BAHÇELİ’NİN KONGRE MESAJINI OKUDU

MHP MYK üyesi Adem Özbay da konuşmasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kongreye gönderdiği mesajı paylaştı. Kısa bir açıklama yapan Özbay, MHP Kuluncak olağan kongresinin Kuluncak’a, ülkücü camiaya hayırlı olmasını temenni etti.

MHP Malatya İl Başkanı Hacı Memet Demirkaya ise, konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya merkezi ve tüm ilçelerde MHP’ye karşı çok büyük bir ilgi var. Önce bizimle irtibata geçmeyen insanlar bizleri davet ediyor. Oyumuz MHP’nin diyorlar. Bu salonda da gördüğüm gibi MHP katlanarak büyümektedir. MHP Malatya’da milletvekilleri çıkaracaktır. Hem Malatya’da hem de Türkiye’de iktidar olacaktır” dedi.

MHP Yönetim kurulu şöyle belirlendi: “Başkan Ali Nacar, asil üyeler: Lütfi Yılmaz, İsmail Zengin, Mustafa Yetiz, Üryan Aydoğan, İsmail Kul, Naim Yıldırım, Mahmut Göney, Erdal Yılmaz, Hidayet Özdemir, Erol Güzel, Veli Gürbüz, Şamil Nacar, Ali Tercan, Fatih Güzel, Osman Güney, Yusuf Kılıç, Savaş Parmaksız, Cuma Kürbüz, Kadir Kalkan, Ersin Zengin, Abdullah Kılıç, Bülent Nacar, Osman Kılıç, Galip Kalkan, Kemal Pektaş, Yusuf Sağlam, Hamit Gökduman ve Kenan Özdemir.”