Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Aday Adayı, MHP Malatya eski İl Başkanı Arif Yıldız, 1997 yılında yapımına başlanan ve halen bitirilemeyen Boztepe Recai Kutan Barajı’nda incelemelerde bulundu. Yıldız, barajın mevcut haliyle sadece göl manzaralı olduğunu, çiftçilerin mağduriyetinin devam ettiğini kaydetti.

Yıldız, 1997 yılında yapımına başlanan Boztepe Recai Kutan Barajı Sulama Projesi’nin sulama kanallarının tamamlanmamasından dolayı “göl manzarası” olmaktan öte bir işlev görmediğini söyledi.

Malatya’nın Yazıhan ilçesindeki Boztepe Recai Kutan Barajı inşaat alanında incelemelerde bulunan Yıldız, Malatya’da son 12 yılda suyun toprakla buluştuğu hiçbir barajın yapılmadığını belirtti. İktidar milletvekillerinin tamamlanma tarihlerini değiştirerek açıklamalarda bulunduğunu ileri süren Yıldız, yapımına 1997 yılında başlanan Boztepe Barajı’nın sadece gövde inşaatının 2012 yılında tamamlandığını ve sulama kanallarının yapılamamasından dolayı barajın şuanda işlevsiz olduğunu kaydetti.

Yıldız, şunları kaydetti:

"Yazıhan ilçe merkezini de içerisine alan Boztepe Barajı Sulama Suyu Projesi’nin 17 yıldır tamamlanmamış olması ve önümüzdeki 3 yıl içerisinde de tamamlanamayacak olması burada yaşayan insanlara ve tüm Malatya’ya haksızlıktır. AKP milletvekillerinden laf çok icraat yoktur. Sürekli laf üretenler Malatya’yı koca bir köy haline getirenlerdir.’’

"TÜRK MİLLETİ İÇİN 2015 SEÇİMLERİ HAYATİ BİR FIRSATTIR"

2015 genel seçimlerinin Türk milleti için çok büyük öneme sahip olduğunu belirten Yıldız, Türkiye’nin büyük bir yol ayrımında olduğunu ve karar anının 2015’te geleceğini söyledi. Yıldız, Türk milletinin AKP ile hesaplaşacağını vurguladı. 2015 seçimlerinin Türk milleti için hayati bir fırsat ve milli birliği belirleyecek çok önemli bir dönüm noktası olacağını belirten Yıldız, halkın bir vicdan muhasebesi ile tercihini vereceğini kaydetti. Yıldız, hem Türkiye hem de Malatya’nın geleceğinin ateşe atılmasına asla sessiz kalmayacaklarını sözlerine ekledi.