AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, “Cemiyetimizi kurduğumuzda Belediye Başkanımız Sayın Seyhan Semercioğlu idi. Cemal bey 4. Belediye Başkanımız oldu. Sayın Cemal Akın ile çok güzel diyaloglarımız oldu. Cemiyetimize hep yakın davranmıştır. Milletvekilliğinde de aynı ilişki ve güzellikler devam etmiştir” dedi.

Milletvekili Cemal Akın ise, “Güzel diyaloglarımızı hayatımızın sonuna kadar devam edecek. Belediye Başkanlığım sırasında da mümkün olduğu kadar basın mensubu arkadaşlarıma hizmet etmeye ve faydalı olmaya gayret etim. Çünkü siyasetçiler ile yöneticiler ile gazetecilerin haber yapan diğer medya mensuplarının kader birlikleri vardır. Biz yapmış olduğumuz hizmetlerin ne kadarının aksadığını, ne kadarının aksamadığını hep gazeteci kardeşlerimizin uyarı ile eleştirile ile tenkitleri ile öğreniriz ve bu eksikliklerimizi de biran önce telafi edip ilimize faydalı olma gayreti içinde oluruz. Elbetteki eleştiriler medeni ölçüler içinde, özellikle hakarete kaçmadan gerçekten çok önemlidir. Bir de bizim öğrenciliğimiz döneminde ben her zaman rahmetle yad ediyorum, böyle toplantılarda da hep dile getiriyorum, Sait Çekmegil ağabeyimiz vardı. O kendisini biz eleştirdiğimizde bize teşekkür eder ve eleştirdiğimiz hususlarda eğer biz haklı isek, mutlaka o tavır ve davranışlarını ve ifadelerini ona göre yeniden tanzim ederdi. Yok eğer bu eleştirilerimiz ki, karşılıklı konuşurduk, eğer eleştilerimizde bir isabet yok ise o, kendisinin bu davranışlarının aslında isabetli olduğunu bize anlatırdı ve biz de bu konuda ağabeyimizin ifadelerini benimserdik. Bundan dolayı, O üstadımız bizlere eleştirmenin çok güzel bir şey olduğunu öğretti. Eleştirilen kişinin yapılan eleştirilere kızmaması, sitem etmemesini ve gücenmemesini öğrendik. Belki Malatya’daki arkadaşlarımızın genel anlamda her şeye eleştiriler bakmasının sebeplerinden birisi de öyle bir eğitimden geçmiş olmamız. Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Haydar Karaduman’ın Malatya’da bir marka olduğunu biliyoruz, hep örnek olmuştur. Bizim de gerçekten önümüzü aydınlatmıştır. Bu çalışma ve emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Gazeteciler Cemiyeti’nden toplumumuzun problemlerini insanlarımıza ve yöneticilerimize yansıtan gazeteciler yetişecek. İdarecilerin ve siyasetçilerin yapmış olduğu hizmetleri de topluma aktaracak gazeteciler yetişecek. Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ne çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Akın şunları söyledi:

“Özellikle şunu da vurgulamak lazım, Malatya basını yaygın basın ile boy ölçüşecek bir basın. Yani buraya gelen siyaset adamlarımız, başbakanımız, bakanlarımız, gerek parti yöneticilerimiz olsun, gerek konferansa gelen bilim adamlarımız olsun, burada program yaptıklarında, gerek gazetecilerimizle, gerek televizyoncularımızla program yaptıklarında, ciddi manada yaygın basının önünde program yaparken, ne kadar endişeli, tedirgin ve dikkatli iseler, o kadar dikkat sarf ettiklerini bütün bu görüşmelerden sonra bizimle paylaşmışlardır. Malatya basının değerli elemanları soru sorma noktasında olsun, muhatabı böyle değerlendirme ve eleştirme noktasında olsun, yaygın basının temsilcilerinden daha yetkin olduğunu biz biliyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Hatta gerek Meclis’te, gerek diğer yerlerde sohbet ederken, biz Malatya basının bu özelliklerini anlatıyoruz ve diyoruz ki, ‘sizin ilinizde siyaset yapmak kolay, gelin Malatya’daki basın ile birlikte siyaset yapın, boyunuzu görelim’ diyoruz. Özellikle bu güzelliği yakaladıkları için, bu başarıyı yakaladıkları için yine benim ilimin basın mensuplarına tekrar teşekkür ediyorum.”