AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Ömer Faruk Öz, beraberlerinde TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem, KOSGEB Merkez Müdürü Murat Seki ile birlikte 2. Organize Sanayi Bölgesinde inşaatı devam eden çocuk Kreşi’nin inşaatında incelemelerde bulundular.

İnşaat çalışmaları hakkında bilgi veren 2. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Mustafa Çekirdek, Organize Sanayi Bölgelerine çalışan kadınların çocukları için kreşi kurulması konusunda 10 pilot bölge seçildiğini ve projenin Borusan Holding tarafından yürütüldüğünü kaydetti. Çekirdek, proje inşaatının Aralık ayı sonunda bitirilerek teslim edileceğini kaydetti.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, yapılmakta olan kreşte Organize Sanayi Bölgesinde çalışan kadınların çocuklarına yönelik olduğunu söyledi.

Milletvekili Öz ise, “Borusan Holding’e, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza da teşekkür ediyoruz. Bayanları iş gücüne katmayı arzu ediyoruz, ama bunların çocuklarının bakımı da ayrı bir sıkıntı oluyor. Burası yeterli değil, mümkün olursa bunların sayısını arttırmamız gerekiyor. Bayan işgücünü artırmanın yolu, bu tür kreşlerin çalışma mekanlarına yakın olması ile olur. Güzel bir çalışma. 2015 yılında burası hizmete girecek ve yaklaşık 75 çocuğumuzu hem barındıracağız ve hem de eğiteceğiz” dedi.

Milletvekili Fındıklı ise yapılan proje için teşekkür ederek, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin sosyal donatı tesisleri ile örnek bir organize sanayi bölgesi olduğunu belirterek, inşaatı süren cami inşaatının da hızlandırılması gerektiğini vurguladı.