Malatya’da veliler, 2 haftadır çocuklarının derslerine öğretmen girmediğini iddia ettiler.

Rahmi Akıncı İlkokulu’nda 1. sınıfta eğitim gören öğrencilerin velileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde okul önünde toplanarak, eylem yaptı. Veliler, 2 haftadır 1. sınıfın öğretmeninin olmadığını iddia ederek, çocuklarının derslerinden geri kaldığını belirttiler.

Veli Hatice Korkmaz, "2 haftadır öğretmenimiz yok. Bugün Öğretmenler Günü, bütün öğrenciler ellerindeki çiçekleri öğretmenlerine götürdü. Bütün çocuklar derste, bizim çocuklarımız dışarıda. Bir öğretmenimiz vardı. Onun kadrosu da önceki görev yaptığı yere çıkmış. 2 ay görev yaptı ve gitti" dedi.

Sibel İspir ise gerekli yerlere başvurmalarına rağmen okula öğretmen atanmadığını ileri sürerek, şunları söyledi: "Kadrosu başka okula çıkan öğretmen bize, ’çocukları 4 yıl okutacağını’ söyledi. Ama 2 ay içerisinde başka bir okula gitti. Bize hiçbir şey söylemediler. Çocuklarımız kendi başlarına sınıftalar ve her saat başı farklı bir öğretmen geliyor. 2 haftadır, ’bugün yarın öğretmen gelecek’ diye bizi aldatıyorlar. Hani öğretmen nerede? Yedek öğretmen getiriyorlar. Gelen öğretmen yedek bile değil".

2 haftadır 1. sınıfın öğretmeninin olmadığını iddia eden Nalan Kocaaslan, "2 hafta önce burada görevli olan öğretmen, ’çocuklarınızı 4 yıl okutacağım’ dedi. 20 gün çocukları okuttu ve gitti. Nerede diye sorduk, kadrosu gelmiş ve başka bir okula gitmiş. Bize ’en kısa zamanda öğretmen gelecek’ dediler. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 3 defa gittik ama sonuç çıkmadı. Koskoca okulun öğretmeni yok" dedi.

Filiz Kaya da, bir an önce çocuklarına eğitim verecek bir öğretmen istediklerini belirterek, "Biz çok bir şey istemiyoruz. Çocuklarımıza eğitim verecek bir öğretmen istiyoruz. Bizi oyaladılar. Çocuklarımız daha halen harf öğrenecekler. Şuanda öğrendiklerini de unuttular" diye konuştu.

Milli Eğitim İl Müdürü Ali Tatlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Okula atanan öğretmen raporlu. Onun yerine geçici olarak bir öğretmen görevlendirdik" dedi.