Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’nda öğretim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere kışlık ayakkabı dağıtıldı.

Yeşiltepe Mahallesi’nde faaliyet gösteren Yeşiltepeliler Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından temin edilen 1001 Kız öğrenciye kışlık ayakkabıları Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’nda dağıtılmaya başladı.

Ayakkabı yardımı dolayısıyla düzenlenen törene Kaymakam Nesim Babahanoğlu, Yeşiltepeliler Derneği Başkanı Özcan Gözene, mahalle muhtarları ve öğrenci velileri katıldı.

Kaymakam Nesim Babahanoğlu, sivil toplum örgütlerinin yapacağı yardımların çok önemli olduğunu ifade ederek, “Devlet olarak ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz. Suriye’den gelenlere de yardım ediliyor. Ama asıl vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını da hep birlikte görmeliyiz. Bu gün Yeşiltepeliler Derneği kız öğrencilere kışlık ayakkabı yardımında bulunuyor. Bu tür yardımları önemsemeliyiz. Dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yeşiltepeliler Derneği Başkanı Özcan Gözene ise, Yeşiltepe genelinde bulunan tüm okullarda okuyan ihtiyaç sahibi kız öğrencilere kışlık ayakkabı dağıtıklarını ifade ederek, “Mahallemizde ihtiyaç sahibi bayanlara ayakkabı dağıtmıştık. Gördük ki okullarımızda da kışlık ayakkabılara ihtiyaç var. Okul idarecilerimizin başvurusu üzerine kız öğrenciler kışlık ayakkabılar getirdik. Bu gün bunu burada ihtiyaç sahibi kızlarımıza vereceğiz” dedi.